Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція Київської міської клінічної лікарні № 18

image
24 Липня 2019, 21:04
Поділитися:

У столиці продовжують оновлювати медичні заклади та закуповувати для них сучасне медичне обладнання.

Про це повідомляється на Офіційному порталі Києва.

Мер Києва Віталій Кличко відвідав одну із найстаріших лікарень столиці – Київську міську клінічну лікарню № 18.

За словами мера, починаючи з 2017 року ця лікарня отримала більше 20 мільйонів гривень на капітальний ремонт та закупівлю необхідного обладнання.

Відтак у лікарні з’явився надсучасний відеоендоскопічний комплекс, який дозволяє більш ефективно та вчасно виконувати профілактику раку товстої кишки.

Також у закладі відремонтували відділення хірургії на першому поверсі хірургічного корпусу, змонтували стельовий підйомник у Міському центрі нейрореабілітації, що займається реабілітацією людей після інсульту, облаштували кабінет психологічної корекції та логотерапії.

Крім того у 18-й лікарні облаштували і відкрили відділення паліативної допомоги. Розраховане воно на 10 ліжок цілодобового перебування хворих. У відділенні працює виїзна бригада паліативної допомоги, яка обслуговує хворих Подільського та Шевченківського районів.

Перші корпуси медичного закладу побудували ще у 1886 році. Сама ж лікарня розрахована на 415 ліжок. Медична допомога надається у 9 стаціонарних відділеннях. Це і терапевтичні відділення, і неврологічні, і 4 відділення хірургічного профілю. Сьогодні в лікарні працює понад 120 лікарів та майже 200 молодших спеціалістів з медичною освітою.

«Ми закуповуємо найсучасніше обладнання, ремонтуємо приміщення, створюємо умови, аби пацієнти отримували ефективну допомогу та відчували турботу про себе. І такими мають бути всі лікарні столиці. Ми не забуваємо і про лікарів. Медичні працівники столиці отримують муніципальну надбавку до зарплатні. Бо медик не повинен думати про те, як вижити на мізерну зарплатню», – підкреслив мер столиці.

Раніше повідомлялося, у столичній лікарні провели унікальну операцію.

Читайте також: Капремонт Дарницької площі: Рух транспорту обмежать до вересня

Читайте також: Віталій Кличко: «Інформація про провадження ДБР – роздута і маніпулятивна»

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV