Віталій Кличко: Місто готове розпочати опалювальний сезон раніше

image
16 Вересня 2020, 17:34
Поділитися:

16 сентября 2020 г. 17:22

Столична тепломережа готова до початку опалювального сезону дочасно, якщо в цьому буде необхідність.

Про це KV стало відомо під час онлайн прес-конференції дляЗМІ мера Києва Віталія Кличко.

“Технічно місто вже готове до пуску тепла в мережу. Фахівці комунального підприємства “Київтеплоенерго” здійснили перевірку котелень та теплопунктів. Усунули 6,5 тисячі пошкоджень на тепломережах та пошкоджень, що виникли в результаті гідравлічних випробувань. Підкреслю, що саме якісне проведення гідравлічних випробувань влітку допомагає уникнути багатьох аварійних ситуацій взимку, коли тепло вже запущене”, – сказав Віталій Кличко.

Він також зазначив, що місто готове надати необхідну допомогу управляючим компаніям, ОСББ та іншим житловим об’єднанням, аби вони змогли вчасно вступити в опалювальний сезон.

“Фахівці “Київтеплоенерго” можуть оглянути справність обладнання і систем. Також закликаю всі ці об’єднання перевірити наявність заборгованості за тепло. Тобто зробити все необхідне, аби потім не здійснювати роботи в авральному режимі, коли на вулиці буде мінусова температура”, – зазначив Віталій Кличко.

в Телеграм

Київський міський голова також нагадав, що місто не тільки оновлює тепломережі і замінює аварійні труби (цього року оновили понад 100 км труб на найбільш проблемних ділянках). А й запроваджує новітні технології для утримання мереж.

“У новому опалювальному сезоні “Київтеплоенерго” досліджуватиме тепломережі за допомогою дронів із тепловізорами. Головне завдання такої техніки – оперативне виявлення ймовірних пошкоджень та “слабких місць” тепломереж, моніторинг стану енергетичного обладнання”, – повідомив Віталій Кличко.

Фото: пресслужба КМДА

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона