Вісник Кагарличчини — Звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста за 2019 рік

image
6 Березня 2020, 15:06
Поділитися:

Програма соціально-економічного та культурного розвитку міста Кагарлика на 2019 рік складалася з 14 цільових програм, більшість запланованих заходів для реалізації цільових програм була виконана. План доходів на 2019 рік було виконано на 119,5 % в цілому: перевиконання бюджету по загальному фонду склало 7 млн 979,2 тис. грн (у тому числі субвенція з державного бюджету 5 млн 230,5 тис. грн),по спеціальному фонду – 5 млн 1,4 тис. грн, що дало можливість уточнювати бюджет і планувати нові видатки для поліпшення життєдіяльності нашого міста, вдосконалення міської інфраструктури, забезпечення бюджетних закладів міста. Сума всіх укладених договорів про пайову участь замовників будівництва склала 91,0 тис. грн. Державне мито за реєстрацію речових прав у 2019 році надійшло в сумі 130,330 тис. грн, за реєстрацію місця проживання та видачу паспортів – у сумі 842,717 тис. грн. Важливим джерелом надходження є плата за користування землями громади; надходження від орендної плати зросли на 496,1 тис. грн у порівнянні з 2018 роком. Відбулося зростання находжень від єдиного податку з юридичних осіб на 221,0 тис. грн, із фізичних осіб – на 1млн 128,8 тис. грн за період поточного року.

За рахунок перевиконання вдалося надати підтримку бюджетним закладам, які розміщені та території міста, але фінансуються з районного бюджету. Так, у 2019 році було передано кошти у вигляді міжбюджетного трансферту:

на харчування дітей пільгових категорій в освітніх закладах міста в сумі 695,0 тис. грн;
на покращення матеріально-технічної бази Кагарлицькій ЦРЛ у сумі 272,33 тис. грн,а саме на придбання 13 ноутбуків, кондиціонера в операційну хірургічного відділення, апарату ЕКГ, на ремонти двох туалетів у поліклінічному відділенні;
Центру первинної медико-санітарної допомоги Кагарлицького району в сумі 64,6 тис. грн,а саме на придбання ліків, 2 холодильників для вакцин, ноутбука, металопластикового вікна для реєстратури;
для забезпечення житлом лікаря Кагарлицької амбулаторії придбана однокімнатна службова квартира на суму 355,8 тис. грн;
закладам шкільної та позашкільної освіти в сумі 1074,03 тис. грнна придбання предметів, обладнання, інвентарю, господарських та будівельних матеріалів, покращення матеріальної бази та на проведення поточних ремонтів приміщень навчальних закладів;
міським закладам культури в сумі 170 тис. грндля покращення матеріально-технічної бази та проведення поточних ремонтів приміщень закладів, а саме на придбання книг та передплату періодичних видань для міських бібліотек, проєктора для міського Будинку культури, на матеріали та проведення поточного ремонту в Школі мистецтв.

Депутатський корпус Кагарлицької міської ради складається з 26 депутатів, які працюють у 4 постійно діючих комісіях, які готують питання перед їхнім розглядом на сесії Кагарлицької міської ради:

планово-бюджетна комісія підготувала у 2019 році 61 рішення;
комісія з питань будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі, побутових послуг та надзвичайних ситуацій – 12 рішень;
комісія з гуманітарних питань, соціального захисту, законності, взаємодії з правоохоронними органами, місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики та регламенту – 11 рішень;
комісія з питань регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середовища та адміністративного устрою –514 рішень.

У 2019 році відбулося 14 засідань сесії Кагарлицької міської ради, на яких загалом ухвалено 598 рішень.

Виконавчий комітет Кагарлицької міської ради забезпечив щоденне надання адміністративних послуг жителям міста, розгляд заяв, скарг, пропозицій. За минулий рік відбулося 18 засідань виконкому міської ради, на яких ухвалено 265 рішень. Для оперативного вирішення нагальних потреб підготовлено 389 розпоряджень міського голови з основної діяльності, а також 221 з кадрових питань. Видано 129 доручень міського голови працівникам виконкому та керівникам комунальних підприємств. У 2019 році громадяни отримали 8599 довідок, подали 1073 заяви про реєстрацію (або зняття з реєстрації) місця проживання. У 2019 році до Кагарлицької міської ради надійшло 1765 заяв від жителів міста, із земельних питань – 691, із інших питань – 1074. Виконавчий комітет розглянув 1502 листи від підприємств, установ та організацій та здійснив відповідне реагування. 219 жителів побували на особистому прийомі в міського голови, 51 житель міста подав свої звернення на «Прямий телефонний зв’язок з міським головою», яких у минулому році відбулося 15; було проведено 5 засідань адміністративної комісії при виконавчому комітеті, під час яких розглянуто 10 справ та винесено 10 постанов.

 

ДОШКІЛЬНІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

У 2019 році значна увага приділялася дошкільним навчальним закладам, так як діти – це наше майбутнє. Від здоров’я наших дітей сьогодні залежить здоров’я всієї нації в майбутньому. А здоров’я дітей не в останню чергу залежить від якісного харчування. Більшість дітей віком до 6 років відвідують дошкільні навчальні заклади. У трьох ДНЗ – 503 вихованці: «Теремок» – 267, «Ромашка» – 192 та «Малятко» – 44 дитини. Фінансування основної діяльності проводилося за рахунок субвенції з районного бюджету в сумі 11 600,00 тис. грн. Дитсадки працюють у режимі 9-годинного перебування дітей у закладі. У ДНЗ організоване триразове харчування, харчоблоки укомплектовано персоналом відповідно до штатного розпису, кухарі мають спеціальну професійну освіту. Дитсадки повністю забезпечені продуктами харчування. Плата за харчування в дошкільних навчальних закладах здійснюється пропорційно: 60% вартості – за кошти батьків, 40% – за кошти міського бюджету.

Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Теремок» розпочав функціонування в листопаді 1978 року. В цьому закладі функціонує 12 груп, у тому числі інклюзивнадля дітей із особливими потребами. У 2019 році випущено до школи 86 дітей, за рік прийнято до закладу 82 дитини.

Трудовий колектив налічує 60 осіб, із них педагогічних працівників – 27. У минулому навчальному році переатестовано 4 педагоги: на підтвердження вищої кваліфікаційної категорії – 1, присвоєно першу категорію – 1 педагогу, підтверджено кваліфікаційну категорію «спеціаліст» – 2 педагогам. Отримали дипломи магістра – 2, вступили до навчальних закладів ІІІ –ІV рівнів акредитації для отримання освітнього рівня магістр – 1. Курси підвищення кваліфікації пройшли 2 педагоги.

На базі дошкільного навчального закладу «Теремок» у 2019 році були проведенні 5 районних семінарів.

На ДНЗ «Теремок» із місцевого бюджету витрачено 204,4 тис. грн, зокрема придбано ноутбуки, стільці, посуд, лінолеум, профнастил, унітази, фарбу на суму 88,8 тис. грн; постільну білизну, покривала, халати для персоналу, медикаменти на суму 36,7 тис. грн; миючі та деззасоби на суму22,4тис. грн; посібники для інклюзивної групи на суму 16,1 тис. грн, зроблено ремонтні роботи на суму 40,4 тис. грн (ремонт системи опалення, ремонт коридора, ремонт електропроводки, заміна вікон на горищі).

За кошти Громадського об’єднання дошкільного закладу: погашено остаточну заборгованість за ремонти груп «Курчатко» та «Малючок» – 43,0 тис. грн.

На умовах співфінансування з обласним бюджетом реалізовано проєкт «Капітальний ремонт проїзду, пішохідних доріжок та вимощення прилеглої території ДНЗ (ясла-садок) «Теремок» по вул. 97-ї Стрілецької дивізії в м. Кагарлик Київської області» площею 2054,0 м2 на суму 1488,980 тис. грн.

Кагарлицький дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Ромашка» працює з 1989 року. У закладі функціонує – 7 груп. У 2019 році у дошкільному навчальному закладі було 56 випускників. Із нового 2019/2020 навчального року дитячий колектив поповнився на 46 дітей.Колектив дошкільного закладу відповідно до штатного розкладу нараховує 40 штатних одиниць, із них педагогічного персоналу – 17 осіб. Фаховий рівень педагогічних кадрів забезпечується безперервною системою підвищення кваліфікації на рівні дошкільного закладу, шляхом відвідувань педагогами методичних об’єднань, курсів підвищення кваліфікації кадрів. У 2019 навчальному році один педагог пройшов чергову атестацію, один із педагогів підтвердив кваліфікаційну категорію «спеціаліст». Діяльність закладу спрямована на реалізацію основних завдань дошкільної освіти: збереження та зміцнення фізичного та психічного здоров’я дітей, формування особистості, розвиток творчих здібностей та нахилів, забезпечення соціальної адаптації та готовності продовжувати освіту, виховання потреби в самореалізації та самоствердженні. Завдання педагогічного колективу – навчати дітей читати за методикою М.О.Зайцева.

На базі дошкільного навчального закладу «Ромашка» 2019 року було проведено 3 районні семінари.

На ДНЗ «Ромашка» з місцевого бюджету витрачено 158,250 тис. грн, зокрема придбано електротовари на суму 7,0 тис. грн, меблі (ліжка, шафи, столи) на суму 54,7 тис. грн; постільну білизну на суму 9,75 тис. грн, сантехнічне обладнання на суму 17,7 тис. грн, матеріали для ремонтних робіт на суму 38,8 тис. грн,матеріали для роботи котельні на суму 9,3 тис. грн, господарчі товари, миючі та дезінфікуючі засоби на суму 21,0 тис. грн.

За кошти Громадського об’єднання придбано бактерицидні лампи на 3,5 тис. грн, матеріали для облаштування туалету для персоналу на 5,9 тис. грн, шпалери та фарбу для ремонту на 4,7 тис. грн, штори в музичний зал на 12,7 тис. грн, інші господарчі товари на 24,2 тис. грн.

УВ ДНЗ «Малятко» діють дві різновікові групи: молодша та середньо-старша. За шкільні парти сіли 7 випускників. Штат працівників становить 15 чоловік, п’ятеро з яких – педагоги. З метою підвищення педагогічної майстерності педагогів адміністрація ДНЗ спланувала та провела протягом року засідання педагогічної ради, семінари, колективні перегляди занять та режимних моментів, консультації. Вихователі брали участь у роботі районних методичних об’єднань. У 2019 році підвищила свою кваліфікацію при обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів завідувач Сколота І.А.

У 2019 році для ДНЗ «Малятко» за рахунок коштів бюджету було придбано та замінено елементи на ігровому майданчику на суму 21,0 тис. грн; вхідні двері на суму 5,9 тис. грн, інші матеріали та обладнання для закладу (пилосос, посуд, світильники та інше) на суму 13,8 тис. грн, для безперебійного опалення завезено дрова та вугілля на суму 33,6 тис. грн.

 

МІСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ

119964315 bigМіський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді забезпечує виконання 3 цільових програм:

Комплексна програма «Турбота» соціальної підтримки, збереження та підвищення рівня розвитку сімей, дітей та молоді м. Кагарлика на 2016-2020 рр.;
Програма забезпечення культурно-мистецьких заходів у місті Кагарлику на 2016-2020 рр.;
Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей на території Кагарлицької міської ради на 2018-2020 рр.;

Одним із головних напрямків роботи Центру є участь у виконанні загальнодержавних та інших соціальних програм, шляхом здійснення роботи з сім’ями, дітьми, молоддю, зокрема надання безкоштовних соціальних послуг, здійснення соціального супроводу, соціальної профілактики і реабілітації, соціальної та психологічної адаптації сім’ям/особам, які опинились у складних життєвих обставинах (СЖО).

У Центрі щорічно поновлюється інформація щодо банку даних дітей, сімей та молоді, які належать до соціально-незахищених категорій та таких, що опинились у СЖО.

База даних по м. Кагарлику нараховує, станом на 31.12.2018 р.:

Дітей-сиріт і позбавлених батьківської опіки та піклування віком до 18 років – 25 осіб; віком від 18 до 23 років – 20 осіб;
Дітей із обмеженими можливостями – 82 особи;
Осіб із обмеженими можливостями віком до 35 років – 45 осіб;
Дітей-напівсиріт – 56 осіб;
Дітей із багатодітних сімей – 298 осіб;
Сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, – 2;
Сімей тимчасово внутрішньо переміщених осіб – 12;
Дітей з сімей внутрішньо переміщених осіб – 23;
Сімей учасників АТО/ООС – 85;
Дітей із сімей учасників АТО/ООС – 132.

Протягом 2019 року соціальні послуги Центру отримали 605 осіб, яким було надано 3 025 соціальних послуг різних видів.

Станом на 01.01.2019 року база даних нараховує 134 учасники АТО/ООС, які зареєстровані в м. Кагарлику. У їхніх сім’ях виховується 132 дітей віком до 18 років, із них 17 дітей відвідують ДНЗ та 77 – ЗОЗ. Харчування цих дітей оплачується з коштів бюджету міста.

Ось уже протягом кількох років усі діти учасників АТО отримують подарунки до Дня Святого Миколая, а також безкоштовні квитки на дитячі атракціони, циркові вистави. Цього року такою можливістю скористалося 76 дітей.

Матеріальну допомогу на суму 252,8 тис.грн згідно з положенням отримали 107 учасників, із них 95 демобілізованих, 12 тих, хто в цей час перебуває у військових формуваннях, 2 вдови та мати померлих учасників АТО, 6 – отримали допомогу на лікування, 1 – на поховання батька; крім того, усі учасники, які зареєстровані на території м. Кагарлика, щороку отримують подарунки до Дня захисника України.

Рішенням виконавчого комітету було виділено 178,5 тис. грн жителям міста, які потрапили в складні життєві обставини, та на подолання стихійного лиха.

Усього на заходи соціальних Програм використано 431,3 тис. грн..

Протягом 2019 року міська рада організовувала проведення більше 100 масових заходів, які повністю чи частково фінансувалися за кошти міського бюджету. Серед основних – День Перемоги, День міста, Новий Рік, заходи, пов’язані з професійними святами та календарними датами, участь у відзначенні Днів сіл, вітання з ювілеями Кагарлицької міської бібліотеки для дорослих, Кагарлицької ЗОШ №3, Кагарлицького міського будинку культури, вітання з ювілейними датами ветеранів Другої світової війни, керівників установ та організацій міста, почесних громадян міста та району, участь у звітних та академічних концертах Кагарлицької дитячої школи мистецтв та Кагарлицького районного центру дитячої та юнацької творчості, вітання спортсменів дитячо-юнацької спортивної школи з перемогами, випускників загальноосвітніх закладів міста та закладів дошкільної освіти, підтримка діяльності Будинку культури, Школи мистецтв, КРЦДЮТ, бібліотек для дітей і дорослих, спортивної школи.

Усього на проведення культурно-мистецьких заходів із міського бюджету було витрачено 440,4 тис. грн.

 

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ

233413903 bigУвага приділялася і розвитку фізичної культури та спорту в місті. У 2019 році заходами Програми було передбачено проведення двох загальноміських спартакіад, а також окремі заходи спільно з федерацією футболу Кагарличчини, Кагарлицьким районним шаховим клубом «Вікторія»: на їхнє виконання використано 32,560 тис. грн. Кагарлицька міська рада передала субвенцію районному бюджету на покращення матеріальної бази Кагарлицької дитячо-юнацької спортивної школи на суму 35,0 тис. грн та для «ФОК Кагарличчини» на суму 26,0 тис. грн.

Усього на розвиток фізичної культури та спорту з міського бюджету було витрачено 93,56 тис. грн.

 

ПІДТРИМКА МУНІЦИПАЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ ТА ІНВЕСТИЦІЙ

Супровід програм розвитку фізичної культури на 2016-2020 рр. та програми підтримки діяльності органів самоорганізації населення у м. Кагарлик на 2015-2020 рр. здійснює відділ підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій Кагарлицької міської ради. Працівники відділу провели 32 зустрічі з жителями міста для вирішення проблемних питань різного напрямку, надали необхідну допомогу та консультації; спеціалісти відділу беруть участь у розгляді різноманітних звернень громадян, займаються підготовчими роботами для виготовлення проєктно-кошторисних документацій та здійснюють супровід реалізації проєктів, готують проєктні заявки на залучення коштів із обласного та державного бюджетів. Так, у 2019 році було розроблено проєктно-кошторисні документації на суму 565,0 тис. грн,а саме:

«Капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вулиці Горького (від №149 до №165) та вулиці Дашенка у місті Кагарлик»;
«Капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вулиці Героїв Крут (від №19 до №40) у місті Кагарлик»;
«Капітальний ремонт частини дорожнього покриття вулиці Маяковського (від №23 до вулиці Тургенєва) та провулку Маяковського у місті Кагарлик»;
«Капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вулиці Зеленського (від №101 до №95) у місті Кагарлик»;
«Реконструкція системи теплопостачання житлового будинку з влаштуванням котельні по вулиці Паркова, 18 у місті Кагарлик»;
«Капітальний ремонт покриття доріжок, благоустрій території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Кагарлицький» в м. Кагарлик»;
«Реконструкція площі Незалежності у центрі міста Кагарлик»;
«Реконструкція водозабірного вузла по вулиці Козацькій, 6-Б в м. Кагарлик»;
«Капітальний ремонт прибудинкової території з облаштуванням пожежного заїзду до багатоквартирних будинків №16,17,18 по вул. Молодіжній у місті Кагарлик»;
«Капітальний ремонт відмостки багатоквартирного будинку по вул. Каштанова, 32 у м. Кагарлик»;
«Капітальний ремонт відмостки багатоквартирного будинку по вул. Каштанова, 2 у м. Кагарлик»;
«Капітальний ремонт відмостки багатоквартирного будинку по вул. Каштанова, 18 у м. Кагарлик».

 

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МІСЬКРЕМБУДСЕРВІС»

1218911828 bigКП «Міськрембудсервіс» забезпечує виконання 5 цільових програм:

Програми благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства на 2015-2020 рр.;
Програми розвитку мереж зовнішнього освітлення міста на 2015-2020 рр.;
Міської програми боротьби з карантинними рослинами на 2018-2022 рр.;
Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Кагарлик на 2018-2020 рр.
Програми «Безпечне місто Кагарлик» на 2018-2019 рр.

На обслуговуванні КП«Міськрембудсервіс» перебуває 115,8 км доріг та 19,9 км тротуарів. Із них із асфальтобетонним покриттям –84,7 км, щебеневим – 20,8 км, із відходів фрезерування – 7,4 км та ґрунтових – 2,9 км. У 2019 р. проведено ямковий ремонт асфальтобетонного покриття доріг міста загальною площею 5182 м2 на суму 2090,08 тис. грн.На п’яти вулицях міста, а саме: Піонерська, Народна, Європейська, Першого Травня та на провулку Ватутіна – проведено влаштування дорожнього покриття з відходів фрезерування площею 6124 м² на суму 646,5 тис. грн.

За кошти міського бюджету було реалізовано проєкти:

– «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Народна в м. Кагарлик Київської області» площею 892,5 м2 на суму 403,2 тис. грн;

«Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Медовій (від №10 до вулиці Білоцерківська) та частини вулиці Бащенка (від №33 до вул. Медова) у місті Кагарлик Київської області»площею 3016,7 м2 на суму 1438,1 тис. грн;

– «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Лугова від будинку №15 до будинку №27 в м. Кагарлик Київської області» площею 550,0 м2 на суму 222,1 тис. грн;

– «Капітальний ремонт дорожнього покриття центрального заїзду та лівої частини вулиць Котляревського та Сагайдачного в м. Кагарлик Київської області» площею 2363,80 м2 на суму 1145,5 тис. грн;

За рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку міста реалізовано:

– «Капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вул. Горького (від №109 до №149) та вул. Кільцева в м. Кагарлик Київської області» площею 3118,6 м2 на суму 1434,9 тис. грн;

– «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Піонерська та вул. Комарова в місті Кагарлик Київської області (коригування)» площею 3054,0 м2 на суму 1440,1 тис. грн;

– «Капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вулиці Історична (від вулиці Росавської до №39) у місті Кагарлик Київської області» площею 295,6 м2 на суму 213,4 тис. грн;

– «Капітальний ремонт дорожнього покриття по провулку Сергієнка у місті Кагарлик Київської області» площею 550,0 м2 на суму 257,2 тис. грн;

– «Капітальний ремонт дороги по вулиці Степова у місті Кагарлик Київської області (коригування)» площею 3754,0 м2 на суму 1609,8 тис. грн.

На умовах співфінансування з обласним бюджетом реалізовано:

«Капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вул. Надзаводська та пров. Надзаводський в м. Кагарлик Київської області» площею 3182,0 м2 на суму 1498,971 тис. грн;
«Капітальний ремонт тротуару по вул. Ярослава Мудрого (від вул. Росавської до містка) по вул. Титова (від містка до будинку №92) в м. Кагарлик Київської області» площею 1285,65 м2 на суму 1343,600 тис. грн;
«Капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Став’янка, вул. Незалежності, вул. Столична, вул. Миронівська в м. Кагарлик Київської області» протяжністю 985 м.п. із заміною 185 LED-світильників на суму 1445,440 тис. грн;

Загалом на реалізацію вищевказаних об’єктів капітального ремонту було витрачено 9057,436 тис. грн коштів міського бюджету(у т.ч. за рахунок субвенції з державного бюджету 4955,4 тис. грн).

Згідно з заходами програми «Безпечне місто Кагарлик», прийнятої рішенням міської ради, проводилося своєчасне обслуговування системи відеоспостереження, місце встановлення камер забезпечувалося надійним освітленням у темну пору доби.

Поновлено дорожню розмітку, особливо на пішохідних переходах, постійно проводиться моніторинг дорожніх знаків на вулицях міста, своєчасно здійснюється заміна зламаних.

53648888 bigНа балансі підприємства перебуває 22 дитячі майданчики. У 2019 році було обладнано нові дитячі майданчики по вулицях Довжик, Будівельників, Південна, доповнено силовими тренажерами дитячі майданчики по вул. Медова, Залізничників.

Вуличним освітленням охоплено всі вулиці міста, а це майже 123,2 км мережі. За минулий рік протяжність мережі вуличного освітлення збільшилася на 2,2 км. Витрати на утримання об’єктів зовнішнього освітлення за 2019 рік становлять 969,3 тис. грн.

У 2019 році було оновлено рухоме майно підприємства, зокрема виділені кошти на придбання МТЗ-82 на суму 533,9 тис. грн, автомобіля ГАЗ-3309 на суму 199,0 тис. грн, ВАЗ-2107 на суму 24,2 тис. грн та необхідної малої механізації.

Одним із основних завдань є утримання кладовищ у належному стані, а їх у місті налічується 13 одиниць із яких 12 діючих. Основною роботою є покіс трав та видалення порослі на території кладовищ. У 2019 році на кладовищі по вул. Попова було встановлено навіс вартістю 9,0 тис. грн для проведення ритуальної церемонії та облаштовано покриття з тротуарних плит.

На підприємстві працює 50 чоловік. Середня заробітна плата у 2019 році становила 7468,00 грн.

В оперативному управлінні підприємства перебуває міське сміттєзвалище, на яке в рік завозиться близько 14000 м³ твердих побутових відходів, що потребують постійного складування та захисту від підпалів.

На території підприємства вже кілька років діє притулок для тимчасового утримання тварин (собак), де станом на сьогодні налічується 40 тварин. У 2019 році проведено благоустрій території, де розміщені вигульні площадки. Велику підтримку в годуванні тварин надають волонтери: вчителі ЗОШ №2 та ЗОШ №3, підприємці та громадяни міста. Надійними союзниками стали волонтери благодійної організації INHELP.DOG, які регулярно беруть собак на стерилізацію і лікування.Професійні співробітники організації у 2019 році відловили, стерилізували та повернули до міста 85 тварин.

Усього на заходи з благоустрою та утримання доріг міста було використано 12 283,1 тис. грн.

 

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «КАГАРЛИКВОДОКАНАЛ»

608493991 bigКП «Кагарликводоканал» забезпечує виконання:

– Програми благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства на 2015-2020 рр.;

– Міської програми «Питна вода» на 2013-2020 рр..

Основним напрямом діяльності комунального підприємства є забезпечення жителів нашого міста, організацій та установ послугами водопостачання та водовідведення. На сьогодні нараховується 2400 абонентів серед населення, а серед організацій та установ – 166.

Право на проведення господарської діяльності комунальному підприємству дає ліцензія, дозвіл на спецводокористування, нормативні розрахунки та правила користування централізованими водопровідно-каналізаційними мережами.

Водопостачання здійснюється з підземних надр Бучацького горизонту 300-350 м3/добу.

Згідно зі штатним розкладом на підприємстві працює 37 чоловік. Середня заробітна плата у 2019 році становила 6389,00 грн.

На балансі основних засобів рахується 14 свердловин глибиною 66-85 м, 2 станції знезалізнення та знезараження питної води, станція другого підйому, резервуари чистої води в кількості 6 штук по 40 м3 кожен, автоматична станція управління, яка регулює стабільний тиск у водопровідній мережі, 4 каналізаційно-насосні станції (КНС) та каналізаційно-очисні споруди (КОС).

Протяжність водопровідних мереж становить 48,2 км. Протягом останніх років втілюється програма з енергозбереження, ремонту насосів і обладнання.

Двічі на рік виконується промивка мереж гіпохлоритом натрію. Проводиться приймання та очистка стічних вод по каналізаційних мережах довжиною 13,5 км на каналізаційно-очисні споруди 300-350 м3/добу зі скидом очищених вод у річку Росаву.

У 2019 році для забезпечення стабільної подачі води здійснено такі заходи:

– відремонтовано зношених та аварійних мереж – 19 км. За цей час було замінено 210 м поліетиленових труб по вулицях Каштанова – 66 м.п. Д 63 мм; 50 м.п. Д 32 мм; Лісова – 5 м.п. Д 50 мм; Паркова – 8 м.п. Д 25 мм; 97 Стрілецької дивізії – 40 м.п. Д 63 мм;

– зроблено промивку гідродинамічною машиною каналізаційних мереж по вул. Столична, Загородня, Каштанова, Дачна, Білоцерківська, всього 4,0 км мереж, на КНС №3 по вул. Паркова, 18 – зроблено очистку від мулу та технічне обслуговування електропускової апаратури, проведено заміну електричного насоса ДТРТ; на КНС №2 по вул. Загородня – прочистка запірної мережі та технічне обслуговування електропускової апаратури; на КНС №1 по вул. 97 Стрілецької дивізії – проведено технічне обслуговування електропускової апаратури, проведено ремонт сходів; на КНС №4 по вул. Народній – зроблено очистку від мулу, технічне обслуговування електропускової та запірної апаратури, замінено насоси GRUNDFUS – 4 шт., проведено ремонт електрообладнання та замінено станції захисту ТК-112 – 2 шт.;

– на каналізаційно-очисних спорудах зроблено очистку мулових чеків, проведено ремонт 1 компресора, проведено перекачування стоків на мулові чеки.

– проводиться постійне технічне обслуговування свердловин, електропускової апаратури, АСУ, заміна насосного обладнання за потреби, ремонт та заміна зворотних клапанів, запірної арматури в колодязях, утримання оголовків свердловин у належному стані, проведена герметизація свердловин. Огороджено санітарні зони свердловин № 4, 5, відремонтовано електронасоси на свердловинах №№1, 2, 4, 8, 9, 11, проведено ремонт водонапірної вежі по вулиці Миронівській, здійснюється утримання санітарних зон артсвердловин у належному стані.

На станції водопідготовки очистки води по вул. Стадіонній проведено заміну 2 кареток на фільтрах очистки, зроблено заміну 1 регулюючої плати та проведено заміну 2-х датчиків тиску. Проведено наладку та ревізію електрообладнання станцій керування насосного обладнання;

– відремонтовано водопровідно-каналізаційних колодязів на мережі – 12 шт. (вул. Пушкіна, Каштанова, Молодіжна, Миронівська, Столична, 97 Стрілецької дивізії);

– проведено обслуговування 15 пожежних гідрантів, на трьох проведено капітальний ремонт. На ліквідацію та ремонт аварійних ситуацій із міського бюджету було виділено і використано 510,0 тис. грн.

Для своєчасного надання послуг із водопостачання та водовідведення споживачам міста цілодобово задіяно в роботі 27 електроагрегатів різних марок, які споживають електроенергії в середньому 37 450 кВт у місяць. У 2019 році використано 471133 кВт електроенергії на суму 1 262,164 тис. грн. Отримано коштів від міської ради як відшкодування різниці між розмірами цін у тарифах на водопостачання та водовідведення 685,83 тис. грн.

Як внески до статутного фонду підприємства отримано з міського бюджету 996,378 тис. грн, у тому числі:

на обладнання авторемонтної майстерні на базі ГАЗ-3307 – 329,6 тис. грн;
на витратомір каналізаційний – 62,5 тис. грн;
на відновлення свердловин (насоси ЕЦВ –6, Pedrollo, лічильник) – 43,1 тис. грн.

У 2019 році загальний обсяг коштів на забезпечення діяльності КП «Кагарликводоканал» із міського бюджету становив 2192,208 тис. грн.

 

КАГАРЛИЦЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ЖИТЛОВО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО

95116558 bigУ Кагарлицькому комунальному житлово-експлуатаційному підприємстві (коротка назва ККЖЕП) працює 15 чоловік. Середня заробітна плата працівників підприємства станом на 01.01.2019 року становить 7000,0 грн. Підприємство використовує автомобільну техніку: 2 сміттєвози КО-413, САЗ-53, «ГАЗель», «Славута».

Підприємство надає послуги з утримання будинків – 48 будинкам житлового фонду. Загальна площа прибудинкових територій, яка прибирається двірниками підприємства, становить 16,0 тис. м2. Кількість абонентів становить 1272.

У 2019 році успішно реалізовано за кошти бюджету міста такі проєкти:

«Капітальний ремонт асфальтобетонного покриття під’їзних шляхів, тротуарів та відмостки житлового будинку по вулиці Дачна, 3/14» на суму 127,250 тис. грн;
«Капітальний ремонт асфальтобетонного покриття під’їзних шляхів, тротуарів та відмостки житлового будинку по вулиці Каштанова, 38» на суму 129,555 тис. грн;
«Капітальний ремонт асфальтобетонного покриття під’їзних шляхів, тротуарів та відмостки житлового будинку по вулиці Загородня, 16А» на суму 271,235 тис. грн;
«Капітальний ремонт асфальтобетонного покриття тротуару та відмостки по вулиці Білоцерківська, 2» на суму 84,00 тис. грн;
«Капітальний ремонт відмостки та прибудинкової території житлового будинку по вулиці Каштанова, 40» на суму 196,00 тис. грн;
«Капітальний ремонт відмостки по вул. Столична, 7А» на суму 35,450 тис. грн;
«Капітальний ремонт відмостки по вул. Столична, 11» на суму 81,315 тис. грн;
«Капітальний ремонт відмостки та входу до під’їзду багатоквартирного будинку по вул. Каштанова, 38А» на суму 55,945 тис. грн;

На умовах співфінансування з жителями багатоквартирних будинків виконано:

«Капітальний ремонт відмостки багатоквартирного будинку по вул. Каштанова, 34А»;
«Капітальний ремонт частини покрівлі багатоквартирного будинку по вулиці Миру,18» на суму 175,00 тис. грн.

У 2019 році проведено фарбування та частковий поточний ремонт дитячих майданчиків біля багатоповерхових будинків житлового фонду: вул. Паркова, 16 та 18; Каштанова, 34; Загородня, 16а; Білоцерківська, 2.

Планомірно здійснено поточний ремонт у під’їздах будинків по вулицях Паркова,18 (під’їзди №1, №2, №3, №4 – перші поверхи), Столична, 11 (під’їзд №2, третій поверх); Столична,10 (під’їзд №1 та №2); Білоцерківська, 4 (під’їзд №2).

На умовах співфінансування з жителями проведено поточний ремонт внутрішніх мереж холодного водопостачання та заміна стояків у будинках:

– по вул. Героїв Небесної Сотні, 5 (реконструкція мережі холодного водопостачання, заміна поліетиленових труб D32 (розгерметизація) від вводу і через квартири №2; №3; №7; №8 під підлогою на поліпропіленові D32, пайка);

– вул. Каштанова, 34а (поточний ремонт із заміною старих технічно зношених труб холодного водопостачання: кв. №6, кв. №9; кв. №12);

– вул. Паркова, 5 (заміна старих технічно зношених труб на нові, стояк ХВП – кв. №1 та №5);

– вул. Білоцерківська, 10, під’їзд №2, кв. №17, 20, 23, 26, 29 (проведено заміну металевих технічно зношених труб стояка ХВП на пластикові);

– вул. Каштанова, 28 під’їзд №1, квартири: № 2, № 3; № 4; № 6 (замінено технічно зношену трубу стояка ХВП);

– вул. Миру, 20 (проведено поточний ремонт мережі холодного водопостачання, заміну металевих технічно зношених труб на поліетиленові, підвальне приміщення під’їздів №1, №2 та №3).

500989118 bigПроведено поточний ремонт каналізаційних мереж із заміною старих чавунних труб на пластикові:

– вул. Столична, 11, під’їзд №2 (заміна стояка каналізаційної системи квартир: №31, №37, №43, №49, №55 та підвального приміщення до вводу);

– вул. Каштанова, 38А (поточно-аварійний ремонт каналізаційної мережі у підвальному приміщенні із заміною старих чавунних труб на пластикові, від стояків до вводів);

– вул. Каштанова, 34Аа (поточний ремонт із заміною старих технічно зношених труб каналізації: кв. №9; кв. №12);

– вул. Паркова, 5 (заміна старих технічно зношених труб стояка каналізації кв. №1 та №5).

– вул. Гайдара, 5, під’їзд №2 (проведено реконструкцію гідроізоляції вводу каналізаційної труби у фундаменті);

– вул. Миру, 18, під’їзд №1 (проведено поточний ремонт системи водовідведення у підвальному приміщенні).

У 2019 році облаштовано майданчики для сміттєвих контейнерів металевим парканом за рахунок коштів міського бюджету: по вул. Незалежності, 28, вул. Незалежності, 11, вул. Столична, 10, вул. Каштанова, 50 на суму 13,5 тис.грн.

Проведено поточно-аварійний ремонт із реконструкції та герметизації водоприймальної воронки системи водовідведення з плоскої рулонної покрівлі: по вул. Паркова, 16, під’їзди №1, № 2, №6; вул. Білоцерківська, 2, під’їзд №2.

Як внески до статутного фонду підприємства отримано з міського бюджету 327,770 тис. грн на придбання автошин та запасних частин для автомобілів КО-413 та забезпечення належних умов праці.

У жовтні 2019 року виконком Кагарлицької міської ради прийняв рішення про створення на підприємстві додаткового підрозділу «Відділ теплопостачання», КЖЕП надано дозвіл на укладення відповідних договорів для забезпечення теплом багатоквартирного будинку по вул. Паркова, 18.

Підприємство визначено виконавцем послуг із теплопостачання для будинку по вул. Парковій, 18; КЖЕП передано на обслуговування мережу з транспортування теплової енергії від котельні по вул. Стадіонній до будинку по вул. Парковій, 18.

Кагарлицьким КЖЕП було відкрито нові види економічної діяльності, отримано ліцензії з транспортування та постачання теплової енергії. Підприємством було проведено підготовку котельні та теплових мереж до опалювального періоду та вчасно його розпочато. Споживачів із теплопостачання налічується 193 особи.

Усього на житлово-експлуатаційне господарство з міського бюджету було використано 1600,00 тис. грн.

 

АДМІНІСТРАЦІЯ ПАРКУ-ПАМ’ЯТКИ САДОВО-ПАРКОВОГО МИСТЕЦТВА ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ «КАГАРЛИЦЬКИЙ»

168736890 bigПарк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Кагарлицький» є пам’яткою історії, архітектури садово-паркового мистецтва 19 століття.

На сьогоднішній день адміністрація парку-пам’ятки «Кагарлицький» нараховує 17 штатних одиниць. Установа повною мірою забезпечена малою механізацією: бензопилами, газонокосарками, мотокосами, висоторізом, повітродувками, снігоприбирачем. Є два трактори МТЗ-82.1 і Foton-354 з причепами, навісні дорожні щітки, деревоподрібнювальна машина DT-660P, навісна підмітальна машина Agata-1600. Адміністрація парку-пам’ятки тісно співпрацює з Кагарлицьким районним центром зайнятості. У 2019 році за період протягом січня-грудня на платних громадських роботах працювало 8 осіб. На громадських роботах у травні-вересні місяці працювало 25 осіб.

У 2019 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища проведено «Капітальний ремонт покриття доріжок, благоустрій території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Кагарлицький» в м. Кагарлик Київської області» площею 1292,0 м2 на суму 1099,970 тис. грн.

За рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходи щодо соціально-економічного розвитку міста, частково реалізовано «Капітальний ремонт східців оглядового майданчика у парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва «Кагарлицький» у місті Кагарлик Київської області» на суму 154,1 тис. грн, також за рахунок коштів субвенції було придбано мотокосу Oleo-Mac 430, газонокосарку Oleo-Maс 53GX, повітродувку Oleo-Mac 300, бензопилу SHTIL 210 на загальну суму 45,563 тис. грн.

У 2019 році згідно з програмою природоохоронних заходів виконувалися такі види робіт:550329467 big

капітальний ремонт пішохідної доріжки входу в парк з вул. Стадіонна та доріжки біля дитячого майданчика на суму 50,6 тис. грн;
поточний ремонт ротонди на горі Машук на суму 7,1 тис. грн;
посезонні роботи з утримання клумб на території парку та міста, догляд за реліктовими деревами, а саме: проведена санітарна підчистка сухих гілок на ботанічній пам’ятці місцевого значення «Дуб Гоголя»;
придбання та висаджування посадкового матеріалу однорічних квітів на 14,3 тис. грн;
ремонт відмостки адміністративного нежитлового приміщення на суму 22,752 тис. грн;
покіс зелених зон на території міста, прибирання центральної частини та головних вулиць міста від сміття;
регулярне прибирання території парку від сміття та гілля;
видалення аварійних дерев на території парку та міста, які були винесені в рубку, згідно з рішеннями виконавчого комітету Кагарлицької міської ради;
допомога комунальним підприємствам міста у видаленні аварійних дерев, ліквідації стихійних сміттєзвалищ та у вирішенні інших виробничих завдань;
активна участь у підготовчих роботах до Дня Перемоги, Дня міста, впорядкуванні міста до інших загальноміських заходів.

Усього на утримання адміністрації парку-пам’ятки «Кагарлицький» та проведення екологічних заходів у місті використано 2403,5 тис. грн; 68,7 тис. грн використані на придбання контейнерів для роздільного збирання сміття та баків для сміття.

 

25ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВА НА ІНФОРМАЦІЮ ТЕРИТОРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ МІСТА

Важливим аспектом, якому приділялося і приділяється неослабна увага, є питання гласності, інформування населення про діяльність міської ради, її виконавчого комітету, комунальних підприємств міста на шпальтах газети «Вісник Кагарличчини» та на офіційному сайті Кагарлицької міської ради, що є одним із найбільш популярних серед користувачів мережі Інтернет нашого міста.

Усього на виконання програми забезпечення права на інформацію територіальної громади міста з міського бюджету було витрачено 140,0 тис. грн.

 

ВИКОНАННЯ ДЕЛЕГОВАНИХ ПОВНОВАЖЕНЬ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

У 2019 році Кагарлицька міська рада виконувала делеговані повноваження органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а саме:

1. пп. 1 п. «б» ст. 28– здійснюється контроль щодо платежів до місцевого бюджету шляхом звірки з Кагарлицькою ДПІ Обухівського ГУ ДПСУкраїни та держказначейством.

2. пп. 6 п. «б» ст. 30– за рішеннями виконавчого комітету Кагарлицької міської ради було безоплатно передано у власність громадянам 3житлових приміщення в гуртожитках і 3 квартири.

3. пп. 10 п. «б» ст. 30– облік об’єктів нерухомого майна здійснює провідний спеціаліст із реєстрації майнових прав виконавчого комітету Кагарлицької міської ради .

4. пп. 12п. «б» ст. 30 – вустановленому порядку ведеться облікєдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. На квартирному обліку перебуває 83 особи та 8 осіб,які потребуються соціального житла.

5. пп. 1 п «б» ст. 31 –надано 3 дозволи на збір вихідних даних на проектування будівництва/реконструкції.

6. пп. 4 п. «б» ст. 32– облік дітей дошкільного та шкільного віку веде міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На обліку дітей дошкільного віку від 0 до 6 років – 1126 осіб, дітей віком від 0 до 18 років – 3162 осіб.

7. пп. 5 п. «б» ст. 32– МЦСССДМ проводить зустрічі з випускниками загальноосвітніх закладів міста, анкетування з питань працевлаштування, зустрічі випускників із представниками різних професій на базі молодіжного клубу «Сучасник».

8. пп. 6 п. «б» ст. 32– забезпечення учнів, які навчаються в комунальних та державних навчальних закладах, безоплатними підручниками здійснюється за рахунок державних коштів.

9. пп. 7 п. «б» ст. 32– комісією з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Кагарлицької міської ради протягом 2019 року було розглянуто та надано відповідні рекомендації до 13 заяв громадян, що стосуються захисту майнових та житлових прав малолітніх і неповнолітніх дітей, проведено 14 засідань комісії, де розглянуто 29 питань, які стосуються стану виховання дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах.

10. пп. 8 п. «б» ст. 32– 7 вересня 2018 року в місті Кагарлику на базі Кагарлицької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. В.П.Дашенка відкрито інклюзивно-ресурсний центр.Скористатися його послугами можуть діти з особливими освітніми потребами. Таке навчання є безоплатним.

Також у місті Кагарлику в ДНЗ «Теремок» наявна одна логопедична група та одна інклюзивна група, в ДНЗ «Ромашка» одна логопедична група.

Рішенням сесії Кагарлицької міської ради №460–XLVIII-VII від 20.12.2018 року «Про встановлення розміру плати за харчування та звільнення від плати за харчування» встановлено перелік учнів загальноосвітніх шкіл, дітей у дошкільних навчальних закладах, які звільняються від сплати за харчування.

11. пп. 9 п. «б» ст. 32– неповнолітні, студенти, пенсіонери та інваліди безкоштовно користуються послугами Кагарлицької міської бібліотеки для дорослих і дітей, закладами культури, фізкультури і спорту.

12. п. 1 п. «б» ст. 33 – у 2019 році в Адміністрації парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Кагарлицький» на громадських роботах у різні періоди року працювало 5 осіб, зареєстрованих як безробітні. На заробітну плату цих працівників було використано 35932,64 грн, у т.ч. 17966,33 грн коштів міського бюджету.

13. пп. 1 п. «б» ст. 33– здійснюється контроль за використанням земель місцевого значення.

14. пп. 3 п. «б» ст. 33– ведеться земельно-кадастрова документація.

15. пп. 5 п. «б» ст. 33– проведено14засідань постійної комісії з питань регулювання земельних відносин.

16. пп. 8 п. «б» ст. 33– винесено рішень: 9щодо припинення користуванням земельними ділянками, 146 – про надання земельних ділянок у власність.

Надано в оренду 6земельних ділянок несільськогосподарського призначення фізичним особам-підприємцям та5земельних ділянок юридичним особам, 4 жителям міста, 73– жителям міста для городництва.

17. пп. 9 п. «б» ст. 33– затверджено72технічні документації щодо надання земельних ділянок у власність, 2 звіти про експертно-грошову оцінку земельних ділянок.

18. пп. 2-1 п. «б» ст. 34– виконавчий комітет як орган опіки та піклування і МЦСССДМ вирішують відповідно до законодавства питання надання соціальних послуг особам та сім’ям із дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, забезпечення утримання та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. На обліку перебувають 12сімей із дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

19.пп. 4 п. «б» ст. 34 – вирішуються у встановленому законодавством порядку питання опіки і піклування. На обліку перебуває 25дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яким призначені опікуни та піклувальники.

20.пп. 9 п. «б» ст. 34 – реєстрацію колективних договорів і угод здійснює відділ з питань праці та соціальних трудових відносин УСЗН Кагарлицької РДА.

DSC 0001a21. пп. 17 п. «б» ст. 34 – рішенням виконавчого комітету Кагарлицької міської ради від 29.01.2019 р. №12 визначено перелік видів суспільно корисних робіт для осіб, засуджених до кримінального покарання у вигляді громадських робіт, для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт, та для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт; також рішенням виконавчого комітету Кагарлицької міської ради від 27.03.2018 р. № 53 визначено вид суспільно корисних робіт для порушників, які вчинили адміністративне правопорушення щодо несплати аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвело до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців із дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання,у вигляді роботи з благоустрою населеного пункту. Об’єктом для виконання суспільно корисних робіт погоджено КП «Міськрембудсервіс». Кагарлицький міськрайонний відділ з питань пробації Центрального міжрегіонального відділу з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України протягом року направив до адміністрації парку-пам’ятки «Кагарлицький» безоплатно на громадські роботи 3 громадян. У КП «Міськрембудсервіс» у 2019 році на суспільно корисних роботах працювало 4 особи, на заробітну плату цих працівників було використано 16 854,09 грн.

22. пп. 4 п «б» ч. 1. ст. 38 – у 2019 році адміністративна комісія виконавчого комітету міської ради провела 5 засідань; розглянуто 10 справ та винесено 10 постанов, на 9 осіб накладено штрафи.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна