Вісник Кагарличчини — Збільшено повноваження поліції на час воєнного стану

image
23 Березня 2022, 22:32
Поділитися:

Верховна Рада прийняла законопроєкт №7147, яким вносяться зміни до законів “Про Національну поліцію” та “Про Дисциплінарний статут Національної поліції України”, повідомляє Кагарлик.Сіті.

Згідно із законопроєктом, правоохоронцям дозволили офіційно й без обмежень застосовувати зброю проти російських окупантів, а також збільшити кількість підстав для зупинки транспортних засобів.

Зокрема, для виконання покладених на поліцейських завдань пропонується дозволяти зупиняти транспорті засоби, якщо наявна інформація, яка свідчить про те, що водій або пасажир транспортного засобу є особою, яка самовільно залишила місце для утримання військовополонених.

Крім цього під час воєнного стану поліцейський має право застосовувати зброю та спецзасоби проти осіб, які беруть участь у збройній агресії проти України без врахування вимог та заборон законодавства.

Також, дисциплінарний статут Національної поліції України доповнюється новим розділом, який визначає особливості проведення в Національній поліції службового розслідування в період дії воєнного стану.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна