Вісник Кагарличчини — Запрацювала нова громадська рада

image
28 Лютого 2019, 19:30
Поділитися:

Минулого тижня, 19 лютого, відбулися установчі збори з формування нового складу громадської ради при Кагарлицькій райдержадміністрації. Вела їх очільник ініціативної групи, керівник апарату РДА Людмила Демиденко. На засіданні були присутні в.о. голови Кагарлицької районної державної адміністрації Світлана Синюк та представники інститутів громадянського суспільства, які подали документи для членства в громадській раді. Під час засідання було затверджено новий склад громадської ради в кількості 21 особи, обрано голову новоутвореної громадської ради – Валентина Владімірова (директора ПП «Інформаційно-рекламне бюро «Відкриті комунікації» (редакція газети «Вісник Кагарличчини»), заступником голови громадської ради – Юрія Сідєльнікова (голову організації ветеранів Кагарлицького району) та секретарем – Інну Яровенко (головного спеціаліста сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків із засобами масової інформації та громадськістю апарату районної держадміністрації).

26 лютого відбулося перше засідання громадської ради при Кагарлицькій райдержадміністрації. Участь у засіданні взяли члени ради, а також начальник відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації Тетяна Бураховська, начальник відділу освіти райдержадміністрації Надія Омельченко, спеціаліст відділу муніципальних ініціатив Кагарлицької міської ради Оксана Федорченко.

Під час засідання затверджено план роботи громадської ради на 2019 рік; заслухано інформацію про порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси; про дотримання температурного режиму в закладах освіти району; про стан створення ОСББ в місті Кагарлик.

Так, Тетяна Бураховська проінформувала присутніх, що в Кагарлицькому районі працюватиме 40 виборчих дільниць. Кількість виборців у районі складає 26528 чол. Розповіла про порядок тимчасової зміни місця голосування виборця, проведення такої процедури, про те, які для цього необхідні документи, про режим роботи відділу ведення Державного реєстру виборців.

Зокрема, інформацію про наявність в Державному реєстрі виборців кожен може перевірити через електронний кабінет виборця.

Член громадської ради Віталій М’ясніков порушив питання про дотримання санітарно-гігієнічних норм та норм безпеки харчування дітей в їдальнях загальноосвітніх шкіл міста і району після проведення виборів, де напередодні були організовані виборчі дільниці. Також він підняв питання повернення в район та функціонування харчової лабораторії, яку після реорганізації Держпродспоживслужби в Кагарлицькому районі було закрито і об’єднано з Миронівською службою.

Надія Омельченко повідомила, що температурний режим у загальноосвітніх та дошкільних закладах дотримується на належному рівні. Проблеми, які виникали з цього питання у Кагарлицькій ЗОШ № 1, були усунені на початку опалювального сезону. Проблеми системи опалення в Слобідській ЗОШ будуть усунені в неопалювальний період. Наразі питання низької температури в окремих класах цього закладу вирішено шляхом перенесення уроків у інші класи.

Оксана Федорченко проінформувала загал про стан створення ОСББ в Кагарлику та проблеми, що виникають з цього приводу. Зокрема, в 2008 році створено 5 ОСББ, в 2017 році – 3 ОСББ та у 2018 році – 1 ОСББ. Нині ж жителі багатоповерхівок пасивні в цьому питанні. Міська рада постійно організовуєх зустрічі з мешканцями багатоквартирних будинків та проводить інформаційно-роз’яснювальної роботи в цьому напрямку.

Члени громадської ради обговорили отриману інформацію та прийняли відповідні рішення.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна