Вісник Кагарличчини — Загинули, бо палили у ліжку

image
7 Червня 2019, 09:45
Поділитися:

З настанням літнього сезону, коли розпочинається підвищення температурних режимів, активного відпочинку в екосистемах, небезпека виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій набирає загрозливих масштабів.

Основними причинами пожеж залишаються порушення правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі, необережне поводження з побутовими приладами, безвідповідальне ставлення до розведення багаття, купання у не призначених для того місцях та у нетверезому стані. Так, 24 травня в с. Бурти під час пожежі в житловому будинку через паління в ліжку загинув чоловік. 25 травня такий же випадок стався у с. Слобода, загинула жінка.

Тому, щоб уникнути трагедій у повсякденному житті та під час відпочинку, слід дотримуватися таких правил: не вживайте спиртні напої перед купанням; не залишайте полум’я без нагляду;  не слід сушити над запаленою газовою плитою ніякого одягу – він пересохне і спалахне; не залишайте без нагляду розпалені печі та включені електронагрівальні прилади; не залишайте дітей без нагляду біля водойм та слідкуйте чим вони граються вдома; не пірнайте у воду у невідомих місцях; не паліть у ліжку; не захаращуйте підвали сміттям, вхідні двері зачиняйте на надійні замки.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна