Вісник Кагарличчини — З візитом на Кагарличчині

image
9 Травня 2022, 15:58
Поділитися:

Начальник Обухівської районної військової адміністрації Олександр Гомон спільно з керівництвом сектору оборони Обухівського району 6 травня побували з візитом на Кагарличчині і взяли участь у розширеному засіданні оперативного штабу з координації дій із підприємствами, установами та організаціями для здійснення заходів правового режиму воєнного стану на території Кагарлицької міської територіальної громади. Учасники засідання хвилиною мовчання вшанували жертв війни проти російських загарбників.

У ході предметної розмови було обговорено ситуацію, що склалася на території держави, району і громади станом на сімдесят другий день повномасштабного вторгнення російських військ, конкретизовано завдання нинішнього етапу оптимізації територіальної оборони, наголошено на важливості проведення посівної кампанії. Відзначено складну ситуацію з надходженнями до місцевого бюджету, необхідність пошуку резервів його поповнення, в тому числі шляхом залучення інвестицій. Кагарлик готовий надати можливості для розміщення потужностей підприємств із екологічно безпечним виробництвом, евакуйованих із зони бойових дій; будівництва модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб.

Попри успішну оборону і контр­наступальні операції на фронті нам у тилу не час розслаблятися. Ворог намагається будь-якою ціною добитися поставленої мети знищити Україну. Ракетними обстрілами руйнується інфраструктура по всій території держави, нещадно бомбардуються та піддаються артобстрілам прифронтові міста і села, тотальний терор чиниться на окупованих територіях. «Тому ми не повинні дати ворогу зайти на територію нашого району, – підкреслив Олександр Гомон. – Пам’ятаймо: попереду в нас Херсон, позаду – Київ».

У цей важкий для країни час усі співвітчизники повинні об’єднати зусилля, відкинути політичні амбіції, відповідально ставитися до виконання своїх обов’язків.

Було відзначено високий рівень патріотизму мешканців нашої громади і організації територіальної оборони, активну участь наших енергетиків і фахівців газової служби у відновленні інфраструктури звільнених від ворога пристоличних регіонів, злагоджену роботу оперативного штабу Кагарличчини.

Відбулася дискусія щодо шляхів виходу зі складної ситуації з пальним, високих цін на хлібопродукти на тлі зниження цін на зерно, діючої заборони відвідування лісосмуг, що є перешкодою для діяльності пасічників.

Крім обговорення проблемних питань, зумовлених воєнним станом, начальник військової адміністрації Обухівщини Олександр Гомон і Кагарлицький міський голова Олександр Панюта від імені всіх учасників засідання сердечно привітали з сьогоднішнім Днем народження начальника відділу освіти Надію Омельченко і вручили їй квіти.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна