Вісник Кагарличчини — З 29 березня на Київщині встановлюється нерестова заборона

image
21 Березня 2019, 21:17
Поділитися:

Нерест – це головний та найважливіший період у риби. З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для відтворення водних біоресурсів з 29 березня встановлюється нерестова весняно-літня заборона. У всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками вона триває по 6 червня (включно), у всіх річках та їх кореневих водах – по 17 травня, у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах – по 26 червня.

У цей період забороняється пересування плавзасобів (човнів), промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.

Дозволяється любительське та спортивне рибальство до 3 кг риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у дозволених місцях. З картою нерестовищ та з переліком місць, визначених для любительського та спортивного рибальства у період весняно-літньої заборони, можна ознайомитись тут: https://goo.gl/KKmLaC.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

«Просимо громадян, небайдужих рибалок, активістів та інші громадські спілки долучитися до охорони водних біоресурсів та допомагати в спільній справі збереження та відтворення водних біоресурсів на Київщині”, – закликав начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Якщо ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Київщини: (068) 642-80-26 або (099) 341-73-18.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна