Вісник Кагарличчини — Ювілей місцевого значення

image
30 Серпня 2019, 18:24
Поділитися:

Напередодні найважливіших у нашій державі свят – Дня державного прапора та Дня незалежності у Зорівці відбулись святкування з нагоди місцевого ювілею – 60-річчя Зорівського сільського клубу.
Кожен з нас щороку відзначає день народження. Хтось збирає родину і друзів за великим святковим столом, влаштовує гучну і пишну гостину. Хтось відзначає його скромно у родинному колі. А хтось, можливо, скептично відноситься до всіх святкувань.
Дні народження бувають не тільки у людей. Кожне місто і навіть маленьке село теж мають день свого заснування, який вважається його днем народження. І так увійшли в наше життя такі свята, як день міста чи день села. Але і вулиці, і окремі будівлі мають час свого початку. Колись, у 1959 році, у с.Зорівка, на пагорбі, де сходяться всі вулиці, теж було людно і гамірно. Пройшов час після закінчення Великої Вітчизняної війни, в колгоспі були побудовані комори, майстерні, тракторні бригади і гаражі. Потроху будували нові будинки колгоспники. Весело звучав дитячий сміх на вулицях. І нарешті було закінчено будівництво центру культурного дозвілля для сільської молоді – було відкрито Зорівський сільський клуб. Багато урочистих і святкових подій бачили стіни цього закладу за 60 років своєї історії: тут реєстрували шлюби і вручали паспорти, проводили концерти і збори, тут зорівчани і не тільки жителі села мали змогу подивитись новий фільм і потанцювати на дискотеці. А скільки разів цей будинок ставав свідком перших побачень і перших поцілунків! Тут працювала сільська бібліотека, яка й досі має в своєму арсеналі не одну сотню цікавих томів, щоправда, знаходяться вони в іншому приміщенні – в сільській бібліотеці с.Кадомка. Хочемо сьогодні згадати тих людей, які плекали сільський клуб і сільську бібліотеку. Першим завклубом була Коробенко Ганна Йовтухівна (від часу його відкриття і до 1976 року), тривалий час на культосвітній ниві трудилась Вітенко Марія Демидівна (аж 20 років тільки в Зорівському клубі! ), її змінила Коробенко Катерина Федорівна. Нині вже 17 років очолює заклад Горбач Любов Петрівна. Обов’язково згадаємо і бібліотекарів: Марію Вітенко, Валентину Скубенко, Світлану Вегеру та Оксану Табачну. Всім хочемо подякувати за ніби непомітну, але потрібну роботу. Довгих вам років життя, здоров’я міцного, родинного затишку. Вічний спокій тим культармійцям, хто вже за вічною межею. Процвітання і відродження як сільському клубу, так і нашій громаді.
Працівники Кадомського сільського будинку культури та Зорівського сільського клубу підготували для зорівчан концертну програму «Всім серцем любіть Україну свою». Було, як на справжніх іменинах: і вітання з короваєм, і гарні слова на адресу всіх, хто працював у закладі протягом його історії, і щирі українські пісні, і жарти, і святкова танцювальна музика. На святі почесним гостем була Марія Демидівна Вітенко, яка розповіла присутнім про роки своєї праці на культурній ниві. Зауважимо, що саме того дня вона відзначала і свій власний ювілей – 85-річчя. З цієї нагоди та з нагоди ювілею клубного закладу виконком Кадомської сільської ради привітав її скромним подарунком.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна