Вісник Кагарличчини — Є бізнес-проект? Маєш шанс отримати до 50 тисяч гривень!

image
30 Травня 2019, 19:10
Поділитися:

В Україні оголошено конкурс для розвитку сільських громад: роздадуть 5 млн на соціально-відповідальні бізнес-ідеї

Нещодавно компанія “Миронівський хлібопродукт” оголосила про старт конкурсу мікрогрантових проектів для розвитку сільських громад “Село: кроки до розвитку”.

Конкурс проводиться четвертий рік поспіль. Цього року проект охопить 8 областей України, серед яких і Київська.

– У 2019 році ми оголошуємо вже четвертий за ліком конкурс, де присутні потужності компанії. Він спрямований на стимулювання соціальної активності в сільських громадах, підтримку бізнес-ініціатив громадян, а також, як би голосно це не звучало, зниження трудової міграції з України. Переможці конкурсу отримають від МХП грант на реалізацію свого проекту в розмірі 50 тис. грн. При цьому загальний обсяг фінансування конкурсу становитиме 5 млн грн, – заявила під час зустрічі з сільськими головами Кагарличчини координатор проекту у Київській області Ірина Кутнівська. – Вважаємо, що 50 тис. грн – це непоганий старт.

МХП зробить ставку на нестандартність та інноваційність. У конкурсі переможуть ті заявники, які хочуть будувати соціально-відповідальний бізнес, метою якого є не лише заробіток, а й розвиток добробуту громади, де такі бізнесмени живуть.

– В Україні живе багато людей, які хочуть працювати тут, але, через брак роботи, змушені їхати за кордон. Ми готові допомогти таким людям лишитися в Україні. І мабуть, вже допомогли. Досвід минулих років познайомив нас із багатьма цікавими і нестандартними проектами, як до прикладу – вирощення трюфелю, равликів, сироваріння. У нас є дуже багато дівчаток, які подаються на участь у конкурсі з ціллю відкрити манікюрну справу, перукарню, – уточнив керівник проектів громадської організації «Центр громадської експертизи» Роман Михайлов. – За кордоном практика підтримки ініціативних проектів діє давно й на постійній основі. Вони зрозуміли давно, що для того, аби досягати кращих економічних результатів, збільшувати власні прибутки, створювати нові продукти, галузі індустрії в економіці – треба породжувати підприємницьку активність.

Ірина Кутнівська та Роман Михайлов детально розповіли сільським головам про кожний етап проекту, наголосивши на тому, що учасником конкурсу може бути будь-який житель Кагарличчини, для цього він повинен подати свій проект у вигляді бізнес-плану до 30 червня – організаторам конкурсу в своєму регіоні. Попередньо потрібно подати заявку та отримати запрошення на презентацію проекту в своєму регіоні, пройти семінар та отримати консультацію з підготовки бізнес-плану.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна