Вісник Кагарличчини — Яким буде нове підприємство “Ясенсвіт” у Кагарлику

image
5 Грудня 2019, 17:35
Поділитися:

 

Ми розуміємо увагу, занепокоєння та питання, що виникають у зв’язку із реконструкцією Кагарлицького складського комплексу під підприємство з забою та переробки м’яса птиці. Сподіваємося, що ця стаття допоможе зрозуміти майбутнє виробництва від ТОВ “Ясенсвіт” і дасть відповіді на найпоширеніші питання.

ДЕ БУДЕ РОЗТАШОВАНЕ ВИРОБНИЦТВО

По вул. Залізничників, 2 та вул. Залізничників, 4, на території так званого Кагарлику-2. Передбачається як використання існуючих споруд, так її будівництво кількох нових об’єктів.

НАСКІЛЬКИ БЛИЗЬКО ДО ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ ВОНО БУДЕ

На відстані 700 м. Норма санітарно-захисної зони для харчового виробництва — 300 м відповідно п.3 Додатку №5 ДСП 173-96 «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів».

ЩО БУДЕ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Головний виробничий корпус включатиме цех забою і переробки м’яса птиці, відділення виробництва ковбас, цех технічних фабрикатів, холодильне обладнання для зберігання продукції.

imgl1281

Технологічні процеси включатимуть: прийом живої птиці; забій; потрошіння; охолодження тушки; різку, зважування, фасування; заморожування; зберігання готової продукції та ковбасний цех. Забій та переробка здійснюватиметься на автоматичній високотехнологічній лінії нідерландської компанії “Meyn Food Processing Technology B.V.”. На всіх етапах виробничого процесу буде впроваджена система аналізу небезпек і контролю в критичних точках HACCP.
Також на території будуть розташовані наступні об’єкти: гараж, майстерня, санітарна мийка для машин, цех з очистки стоків, газопровід, повітряні та кабельні лінії електропередачі 10 кВт.

ЯК ПЛАНУЄМО УТИЛІЗОВУВАТИ ВІДХОДИ ВІД ЗАБОЮ ТА ПЕРЕРОБКИ ПТИЦІ

Підприємство такої високої виробничої культури не має поняття “відходи”. Усі побічні продукти використовуються як сировина для виробництва м’ясо-кісткового борошна та технічного жиру, затребуваних на ринку продуктів. Технології безвідходного виробництва — особливість систем і устаткування для птахопереробної галузі від світових лідерів “Meyn” та “Mavitec”, які будуть встановлені на виробництві.

imgl1165ЗВІДКИ БУДЕМО БРАТИ ВОДУ І В ЯКОМУ ОБСЯЗІ

Проект передбачає три свердловини глибиною до 90 м. Прорахований для виробництва водний горизонт здатен забезпечувати 9000 кубометрів води на добу. Потреба ТОВ “Ясенсвіт” у воді — 300м3/добу.

ЯК БУДЕМО ОЧИЩУВАТИ ВОДУ ПІСЛЯ ВИКОРИСТАННЯ

Буде запроваджено 5-ступеневу очистку виробничих та побутових стоків, яка включає такі етапи:
-механічний – від великих зважених речовин
-фізико-хімічний – від емульгованих, колоїдних і легких зважених речовин
-біохімічний – від органічних сполук і біогенних елементів
-доочищення на механічних фільтрах
-знезараження.
Місце скидання очищених стоків – попередньо відновлені карти фільтраційного поля.

ДЖЕРЕЛА ІНШИХ НЕОБХІДНИХ ДЛЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ РЕСУРСІВIMGL0520

Для електропостачання побудуємо підземну лінію та ТП. Теплопостачання буде забезпечувати власна проектна котельня. Для газопостачання передбачається будівництво газопроводу та ГРП.

ЯК ВИРІШУВАТИМЕТЬСЯ ПИТАННЯ ЗАПАХУ

Для очищення від неприємного запаху вторинних парів використовуватиметься спеціальне обладнання – скрубер.

ЧИ Є ЕКОЛОГІЧНИЙ ДОЗВІЛ

Такий дозвіл видається Міністерством енергетики та захисту довкілля України (колишнє Міністерство екології) після проходження підприємством процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД), яка наразі розпочата.
Оцінка впливу на довкілля здійснюється територіальним органом Міністерства енергетики та захисту довкілля після подання підприємством повідомлення про плановану діяльність, яке містить опис технологій, виробничих процесів, речовин, що використовуватимуться на виробництві, видів і кількості матеріалів та природних ресурсів, які планується використовувати; факторів довкілля, які ймовірно зазнають впливу з боку планованої діяльності; інших характеристик майбутнього підприємства.

Оцінка впливу на довкілля передбачає встановлення обов’язкових для нашого підприємства екологічних умов реалізації діяльності.

ЩО ДАСТЬ КАГАРЛИКУ НОВЕ ВИРОБНИЦТВО

IMGL0479

В результаті запуску підприємства ТОВ «Ясенсвіт» забезпечить:
– додаткові робочі місця для населення, близько 300;
– надходження коштів до місцевого бюджету;
– відновлення та ефективне використання існуючої виробничої території;
– задоволення потреби у продукції виробництва — свіжому і якісному курячому м’ясі.

ПРО КОМПАНІЮ

ТОВ “Ясенсвіт” входить до групи компаній “Овостар Юніон”, яка першою в Україні почала випускати яйце в індивідуальній брендованій упаковці, першою налаштувала випуск рідких та сухих яєчних продуктів. Сьогодні наша продукція користується попитом у споживачів 55 країн світу, у тому числі, у Європейському Союзі. У 2011 році “Овостар Юніон” вийшла на IPO на Варшавській фондовій біржі.

IMGL0248

Ми створили вертикально-інтегроване виробництво: цикл починається із виготовлення кормів рослинного походження і завершується власною дистрибуцією. Майданчик з забою та переробки птиці стане наступною ланкою у цьому циклі.
“Овостар Юніон” забезпечує понад 1600 робочих місць у 5 населених пунктах Київської області. Керівником виробничого майданчику “Ясенсвіт” у Кагарлику стане Віктор Михайлович Куций.

Віктор Куций: “Ясенсвіт” вже понад 20 років виробляє якісні, безпечні та смачні курячі яйця, які споживаються українцями та експортуються. Отже, діяльність нашого підприємства пройшла перевірку часом, що є найкращим підтвердженням дбайливого та прогресивного ставлення до потреб територіальних громад, а також нашої здатності підтримувати довготривалі стосунки з урахуванням інтересів всіх учасників. Запевняємо, що компанія докладатиме зусиль, щоб громада Кагарлику не мала обґрунтованих підстав для занепокоєння у зв’язку із майбутньою діяльністю нашого підприємства у місті”.

Ви можете задати додаткові питання Віктору Куцому та іншим представникам “Ясенсвіт” за електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та телефоном +38 044 354 29 60.

ВІДГУКИ З МІСЦЬ ПРИСУТНОСТІ ВИРОБНИЦТВА ГРУПИ КОМПАНІЙ “ОВОСТАР ЮНІОН”

Бобраніцький Василь Петрович, голова сільради села Крушинка
Все, що робила птахофабрика “Ясенсвіт” для Крушинської громади, було потрібним і корисним. Перш за все, це важливі інфраструктурні проекти села: допомога з встановленням вуличного освітлення, ремонт та очищення доріг, зокрема асфальтування дороги від вулиці Декабристів до птахофабрики, відновлення артезіанської свердловини, ремонт водопроводу, встановлення контейнерів для сміття, відновлення сміттєвоза, вивезення відходів.
“Ясенсвіт” встановила тенісні столи для дитячого майданчика, допомогла облаштувати стадіон, надала матеріали для виготовлення лавочок і торгівельних лотків. Птахофабрика системно допомогає благоустрою Крушинського дитячого садка і середньої школи, а також Храму. Увага до потреб людей виражається і у наданні місцевим мешканцям путівок на базу відпочинку в Хорлах.
Хочу згадати участь підприємства у проведенні культурних заходів Крушинки: святкування Дня Перемоги і Дня села, організація фестивалю музики та їжі “ХутірFest”, закупівля костюмів для народного хору.

Гребіник Павло Андрійович, голова сільради Малої Солтанівки
У нас в селі є дитяча футбольна команда “Салтік”, два набори – хлопці 2005-2006 років народження та 2007-2008 років народження. Минулого року проводили районний чемпіонат з футболу серед дитячо-юнацьких команд, звичайно, ми вирішили брати участь. Але на футбольному полі Малої Солтанівки були тільки великі ворота для дорослих, а для підготовки дітей до змагань потрібні були спеціальні дитячі. Я подивився ціни в інтернеті — непідйомні, бюджету на них не вистачає. Зателефонував до “Ясенсвіт”, вже за три дні дитячі ворота стояли на полі. “Салтік” здобув бронзу, хоча суперниками були команди з більших міст: Глевахи, Білої Церкви, Василькова, навіть Києва. Звичайно, це гордість!

Віталій Валерійович Бай, голова Вінарівської сільської ради
За останні 4 роки, коли я при владі, я б перелічив дуже багато чого, як допомогла нам птахофабрика. Коли б я не звертався з потребами Винарівської громади до директора Ставищенської птахофабрики, кожного разу з його боку отримую розуміння. Це завжди цільова допомога — компанія оцінює проблему та можливість вирішити її оптимальним чином, сама закуповує і встановлює обладнання, залучає своїх фахівців, контролює роботу.
Наприклад, коли я прийняв в управління Винарівську середню школу, вона була у жахливому стані: ні каналізації, ні води, ні кухні. Коштів на ремонт не було. Звернувся до Ставищенської птахофабрики. Тепер наші діти займаються у затишних приміщеннях, їдять у комфортній кухні, користуються нормальними санвузлами.
Або ось недавно згорів сільський дім культури. Сільрада оголосила тендер на відновлення, але ж це 2 місяці. А дах згорів, приміщення відкриті, на них дощі йдуть, майно псується. Де взяти термінового гроші на покриття? Знов звернулися до Ставищенської птахофабрики. Вони швидко зреагували, сьогодні, 6 листопада, покриваємо.
Компанія входить у становище не тільки при таких великих запитах, а й у маленьких термінових потребах Винарівки. На днях потрібно було паливо покосити траву, виділили 20 літрів. Кошти невеликі, але сама можливість звернутися і отримати допомогу — це важливо і надихає.
Але хочу сказати, що найголовніше — це є створення робочих місць для жителів села та нашого Ставищенського району, і те, що люди не виїжджають за кордон, а працюють, годують та живуть біля своїх родин.

mgl9524

Фото в матеріалі – з інших виробничих майданчиків “Ясенсвіт”

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна