Вісник Кагарличчини — Як отримати пенсію в Укрпошті в умовах війни

image
24 Березня 2022, 04:50
Поділитися:

Незважаючи на воєнний стан в Україні, “Укрпошта” продовжує доставляти українцям пенсії, субсидії та інші соціальні виплати як за місцем постійного проживання, так тимчасового (якщо отримувачі перебувають в Україні). Про це повідомила начальник ВОГ №10 (сервісний центр) ГУ ПФУ у Київській області Віта ЗАЇКА

“Якщо ви не виїжджали і перебуваєте на своєму постійному місці проживання – будь ласка, очікуйте свою пенсію вдома або можете забрати її у відділенні згідно зі звичайним графіком. Залежно від розвитку ситуації дати виплат можуть бути перенесені, але виплати обов’язково будуть”, – наголосила вона.

Перевірити роботу відділень Укрпошти можна за посиланням

Якщо пенсіонери змінили фактичне місце проживання, вони можуть отримати належні їм виплати переказом без відкриття рахунку у банку (в АТ “Ощадбанк” або відділенні АТ “Укрпошта”).

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ, АБИ ОТРИМАТИ ВИПЛАТИ В “УКРПОШТІ”

Зателефонуйте:

до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 та оберіть кнопку 2 – розділ «Пенсії, соціальні виплати та субсидії» (усі дзвінки безкоштовні);
до Пенсійного фонду України за номерами телефонів, які розміщені за посиланням.

До сервісних центрів Пенсійного фонду можна також звернутись особисто. Роботу порталу послуг призупинено, з метою захисту інформації при нарахуванні пенсій, буде відновлено найближчим часом.

Повідомте про необхідність отримання пенсії за іншою адресою та надайте таку інформацію:

прізвище, ім’я та по батькові одержувача пенсії;
адресу отримання пенсії до березня 2022 року;
паспортні дані (серія та номер паспорту);
номер телефону одержувача пенсії;
спосіб отримання виплати (на відділення або за домашньою адресою)
нову адресу доставки: індекс відділення Укрпошти або адресу тимчасового проживання.

Якщо ви поки не визначилися з місцем отримання виплати та бажаєте її отримати на будь-якому автоматизованому відділенні Укрпошти, до якого буде доступ, повідомте про це оператору.

Крім того, якщо немає можливості зняти готівку з банківських карток у банкоматах або відділеннях банку, є можливість скористатися такими сервісами:

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна