Вісник Кагарличчини — Як оновити паливні форсунки за допомогою ремкомплекта

image
28 Вересня 2024, 19:24
Поділитися:

Паливні форсунки — важливий елемент системи впорскування палива у сучасних автомобілях. Їхня основна функція полягає в точній подачі палива в циліндри двигуна для його змішування з повітрям і подальшого згоряння. Розглянемо послідовність їх заміни, а тим, хто ще не знає, де купити якісний ремкомплект форсунок, рекомендуємо заглянути в каталог інтернет-магазину Repairkit: https://repairkit.com.ua/ua/g82815525-remkomplekty-forsunok.

Коли необхідно міняти паливні форсунки

Найчастіша ознака, яка вказує на необхідність заміни паливних форсунок – нестійка робота двигуна на холостому ході та втрата потужності при розгоні. Через недостатню подачу палива відбувається зниження потужності двигуна, це особливо помітно при спробі розгону.

Якщо паливні форсунки засмічені або працюють з перебоями, вони можуть подавати занадто багато палива в циліндри, що призводить до утворення перезбагаченої суміші. Це призводить до збільшення витрат палива, оскільки згоряння стає менш ефективним.

Також частими ознаками є пропуски запалювання, нерівномірний розподіл палива циліндрами, сторонні шуми під час роботи двигуна. Несправними паливні форсунки робить засмічення, природне фізичне зношування, порушення в електроживленні форсунок.

Як використовувати ремкомплект форсунок

Для самостійної заміни паливних форсунок потрібно:

викрутки;
ремкомплект форсунок;
гайкові ключі;
тріскачки;
спецінструмент для зняття форсунок.

Першим кроком необхідно вимкнути акумулятор, для цього зніміть мінусову клему. Для скидання тиску відкрутіть кришку паливного бака або виконайте цей крок через клапан на паливній рампі. У більшості автомобілів передбачена паливна рампа, яка подає паливо до форсунок. Відкрутіть болти для послаблення тиску.

Для доступу до форсунок зніміть впускний колектор, повітрозабірник або кришку двигуна. Кожна форсунка підключається до електричної системи автомобіля, акуратно від’єднайте роз’єми.

Після зняття рампи від’єднайте паливні лінії. Форсунки зазвичай утримуються кільцями ущільнювачів або фіксаторами. Перевірте стан кілець, якщо вони пошкоджені або зношені, замініть їх на нові з ремкомплекту форсунок.

Перед використанням форсунок із ремкомплекту очистіть посадкові місця. Помістіть форсунки назад у паливну рампу, перевірте, чи правильно вони сидять у посадкових місцях.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна