Вісник Кагарличчини — Виготовляли різдвяних янголів та ліпили вареники

image
7 Лютого 2023, 04:11
Поділитися:

У Кагарлицькому центрі культури та дозвілля 18 січня для дітей провели майстер-класи із виготовлення різдвяних янголів та ліплення вареників.

Цьогоріч такі заняття із дітьми працівники закладу проводять вже вдруге. І діти із задоволенням їх відвідують.
Майстер-клас із виготовлення різдвяного ангела проводили Катерина Кучеренко, Юлія Мовчан та Леся Чоповська. А майстер-клас із ліплення вареників – Марія Стеценко і Валентина Гриценко. Всі вони – працівники Кагарлицького міського центру культури та дозвілля.
Витратні матеріали для виготовлення янголиків закуплені МЦКД бюджетним коштом. А от все, що необхідне для вареників: борошно, капусту, картоплю та домашній сир для начинки принесли з дому працівники закладу. Вони й попередньо підготували начинку.
Поки діти вчилися виготовляти різдвяних ангелів, майстрині кулінарного уроку підготували тісто.
Діти із захопленням взялися створювати янголів. Викладачки майстер-класу попередньо розкроїли мішковину. А вже учасники занять під їхнім керівництвом скріплювали заготовки за допомогою клейових пістолетів, прилаштовували стрічки, німби, крила.
Так співпало, що під час занять до МЦКД завітали Кагарлицький міський голова Олександр Панюта та начальник відділу культури Олена Петленко. Поцікавившись, чи все є у юних гуртківців для їхньої роботи, керівник громади почув, що не завадили б кілька ножиць і клейовий пістолет. Тож буквально через якихось 20 хвилин діти отримали все це в своє розпорядження. А бонусом – ще й пакунок клейових стержнів.
Своєю чергою учасники майстер-класу подарували Олександру Панюті одного з ангелів, виготовлених ними.
З не меншим завзяттям, аніж виготовляли символічні фігурки Божих вісників, гуртківці взялися за ліплення вареників. Тож начинка із капусти, картоплі та сиру швидко опинилася загорнутою в тісто та попрямувала до каструль. Частина вареників готувалася на пару, а інші – більш традиційним способом – у воді.
Були серед вареників і «гості» із Кавказу. Двоє дівчаток, окрім вареників, зліпили ще й хінкалі.
Коли ж вареники були готові, усі учасники майстер-класу попрямували до столу. Тут вони скуштували свої кулінарні творіння, запиваючи їх смачним узваром.
«Раніше ми не практикували регулярне проведення подібних майстер-класів, – розповідає Володимир Копильний, директор Кагарлицького центру культури та дозвілля. – А в цьому році уводимо такі заняття із дітьми в нашу практику. 6 січня вже відбулися два майстер-класи: один – із виготовлення Різдвяної зірки, а на іншому дітей вчили готувати кутю. Проходили вони теж один за одним. Дітям дуже сподобалося. Тож ми вирішили продовжити такі заняття».

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна