Вісник Кагарличчини — Вифлеємський вогонь миру

image
22 Грудня 2023, 13:11
Поділитися:

18 грудня в Кагарлик прибув Вифлеємський вогонь миру – його урочисто передали громаді представники місцевого осередку Національної скаутської організації України «Пласт». Запалити свічку від цього вогню зможе кожен житель громади.

Вифлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. Основна мета — поширити символічний вогонь із місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи й підтримки.

Під час засідання виконавчого комітету Кагарлицької міської ради 18 грудня пластуни Кагарличчини й передали Вифлеємський вогонь миру громаді в особі міського голови Олександра Панюти.

«Цей вогонь прибув в Україну з Австрії, – розповіла одна із пластунів Анна Кириленко. – Він символізує мир та те, що ми маємо об’єднуватися. Зараз це як ніколи актуально. Адже нам потрібно триматися разом, бути пліч-о-пліч. І ми дуже дякуємо, що ви підтримуєте нас, підтримуєте наш рух».

Керівниця осередку пласта в Кагарлицькій громаді Марина Мацюк зазначила, що разом із пластунами вони до цієї акції Вифлеємський вогонь миру роблять добрі справи.

Пластуни допомогли робити окопні свічки волонтерам організації «Міцні вузлики». Вони плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки та ще багато для підтримки наших захисників. Тож Марина запропонувала й присутнім долучитися та задонатити на підтримку «Міцних вузликів».

Олександр Панюта подякував пластунам за те, що доставили на Кагарличчину Вифлеємський вогонь миру, за їхню діяльність, вклад у виховання молоді та вручив кожному новорічно-різдвяні подарунки.
Також міський голова зазначив, що із 19 грудня Вифлеємський вогонь миру встановлять у приміщенні Пункту незламності в Кагарлицькому міському центрі культури та дозвілля. А вже там від нього запалити собі свічку зможе кожен, хто побажає: чи то житель, чи гість Кагарличчини.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна