Вісник Кагарличчини — Вшанували загиблих воїнів-земляків

image
12 Жовтня 2023, 17:26
Поділитися:

У КАДОМЦІ ТА ЧЕРНЯХОВІ ВСТАНОВЛЕНО МЕМОРІАЛЬНІ ДОШКИ НА ЧЕСТЬ КОСТЯНТИНА КОЗЛОВЦЯ ТА ІВАНА ЛЯШКА

3 жовтня у Кадомській гімназії відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого на фронті українського воїна Костянтина Козловця.
У церемонії взяли участь начальник Другого відділу Обухівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки підполковник Володимир Бойко, благочинний Кагарлицького благочиння Православної церкви України священник Юрій Литвин, старости сіл громади, директор гімназії Світлана Лісова, учні і педагоги навчального закладу, військовослужбовці та ветерани російсько-української війни, родичі, друзі та односельці загиблого Героя.
Костянтин Козловець, воїн і син воїна, нищив ворога у складі 1-го аеромобільного взводу 3-ї аеромобільної роти військової частини А0641, де він служив командиром 4-го відділення.
Народився він 22 листопада 1993 року в селі Кам’янка Олевського району Житомирської області. На постійне місце проживання в Кадомку сім’я Козловців переїхала в 1998 році. У 2000 році Костянтин вступив до Кадомської загальноосвітньої школи, яку закінчив у 2008 році. Із 2008 по 2012 рік навчався у Ржищівському індустріально-педагогічному технікумі.
Під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу біля Білогорівки Луганської області 26 квітня солдат Костянтин Козловець загинув. Героєві було лише 29 років.
Він брав приклад із батька, який у мирні часи був ветлікарем, а коли ворог окупував Крим і на сході України гриміли бої, став учасником АТО. На жаль, батько солдата, Микола Козловець, 1971 року народження, трагічно загинув торік в автокатастрофі.
Поховали воїна в селі Кам’яне Олевської МТГ, що на Житомирщині, звідки родом його батьки.

***

o 1hc01agr61qio1ott1ja11uklk3t465 жовтня у Черняхівській гімназії, що на Кагарличчині, урочисто відкрили меморіальну дошку на честь загиблого *на фронті воїна-земляка Івана Ляшка.
Пополудні у дворі Черняхівської гімназії було людно, але не гамірно. Сюди, на церемонію відкриття меморіальної дошки на честь випускника закладу, жителя Черняхова Івана Ляшка зібралися працівники та учні гімназії, жителі села, батьки та друзі полеглого Героя. Приїхали віддати шану захисникові заступник Кагарлицького міського голови Валентина Циганок, начальник Другого відділу Обухівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки підполковник Володимир Бойко, староста села Володимир Безвербний.
Відкриття пам’ятного знаку на честь Івана Ляшка приурочили до його дня народження. До нього Герой не дожив 4 місяці і 11 днів.
Іван Ляшок був мобілізований у січні 2023 року до військової частини А2167 (72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців). Тут він служив номером обслуги 6 механізованої роти 2 механізованого батальйону. В складі цього підрозділу і бив ворога на Донеччині.
Загинув Герой 26 травня від поранень, несумісних із життям, отриманих під час бою із рашистами поблизу Володимирівки Волноваського району Донецької області. Герою було 32 роки. Його поховали у рідному селі.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про Івана Ляшка та всіх загиблих захисників України.
Відкрила меморіальну дошку Івану його мама Світлана Ляшок.
Із щирими словами про Героя, подвиг наших захисників до присутніх звернулися директор Черняхівської гімназії Лариса Яренко, заступник Кагарлицького міського голови Валентина Циганок, підполковник Володимир Бойко, класний керівник Івана Ляшка Ганна Маруня.
Учні гімназії продекламували щемливі поезії про війну та наших героїв-оборонців.
Присутні на відкритті поклали до меморіальної дошки Івану Ляшку квіти.
А виготовив дошку безкоштовно підприємець із Кагарлика Дмитро Неживий.
Валентин ВЛАДІМІРОВ

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна