Вісник Кагарличчини — Відкрито нові спортивні майданчики

image
25 Жовтня 2021, 02:03
Поділитися:

Із розривом лише у кілька днів (17 та 22 вересня) у Черняхові та Слободі відкрили сучасні спортивні майданчики.

У Черняхівській школі – свято, про що гучно сповіщає музика. 17 вересня тут на території закладу відкрили спортивний майданчик, який так необхідний для фізичного розвитку дітей.
Хоч на вулиці XXI століття, та спортивних майданчиків Черняхівська школа ніколи не мала. Тому директор закладу Лариса Яренко написала проєкт, який успішно захистила на конкурсі Благодійного фонду «МХП – громаді».
За умовами конкурсу, 50% фінансування надавав БО БФ «МХП – громаді», а ще 50% мала віднайти сторона, яка подавала проєкт. Зробили це на умовах співучасті. Кагарлицька міська рада придбала три тренажери. Підприємець Віталій Зелений придбав ще один тренажер та будівельні матеріали для облаштування майданчика. А педагогічний колектив школи зробив свій внесок, виконавши роботи з облаштування. Тепер спортивні тренажери не просто прикрашають подвір’я Черняхівської школи, вони стали улюбленим місцем дітвори.
На відкриття спортивного майданчика до Черняхова прибули Кагарлицький міський голова Олександр Панюта, начальник відділу освіти міської ради Надія Омельченко, регіональний менеджер із соціальних проектів БО БФ «МХП – громаді» Зіновій Лялюк, староста Черняхова Володимир Безвербний.
Учні школи, дякуючи за такий подарунок, артистично продекламували низку віршованих побажань.
Лариса Яренко акцентувала, що за таку обнову школа завдячує приватному підприємцеві Віталію Зеленому, Зіновію Лялюку, Олександру Панюті та працівнику міськради Оксані Федорченко, яка опікується проєктами в громаді.
Олександр Панюта презентував для школи спортінвентар.
Після «перерізаної стрічки» діти випробували кожен тренажер. Не втримався від цього і сам очільник Кагарлицької громади – хоч і в діловому костюмі, Олександр Панюта кинув виклик своєму пресу. Діти з цікавістю спостерігали чим усе закінчиться і намагалися виконати фізичні вправи краще за пана Панюту, який постійно підхвалював та підбадьорював учнів.
Довгоочікуване свято відбулося 22 вересня у Слобідській школі. Цього дня тут відкрили сучасний спортивний майданчик.
Звели спортивну споруду за активного сприяння старости Слободи Світлани Бакал. Адже саме вона звернулася з таким проханням до Кагарлицької міської ради. Кервництво та депутати міськради підтримали ініціативу старости та виділили необхідну суму коштів – близько 50 тисяч гривень.
Тож привітати юних слобідчан із обновкою прибули Кагарлицький міський голова Олександр Панюта, начальник відділу освіти міськради Надія Омельченко та староста села Світлана Бакал.
Вони привітали присутніх на відкритті учнів та педагогічний колектив школи і пообіцяли й надалі сприяти розвитку фізкультури і спорту в селі.
Олександр Панюта зазначив, що наступного року ініціює розширення майданчика та поповнення його ще кількома тренажерами. Він вручив для школи подарунок – спортивний інвентар.
Директор школи Світлана Калієвська подякувала усім, хто доклав зусиль, щоб у школі з’явився спортмайданчик із сучасними тренажерами. Також вона вручила грамоти Олександру Панюті та учням школи – призерам змагань із кікбоксингу.
Школярі подякували за майданчик віршованим виступом та щирими оплесками.
Розрізати символічну стрічку доручили Олександру Панюті та Світлані Бакал. А після цього дітлахи разом із очільником громади випробували тренажери.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна