Вісник Кагарличчини — «Відкриті уроки футболу» у Кагарлику

image
12 Жовтня 2023, 19:34
Поділитися:

5 жовтня на стадіоні фізкультурно-оздоровчого комплексу Кагарличчини відбувся фізкультурно-спортивний фестиваль «Відкриті уроки футболу». У заході взяли участь 72 учні Кагарлицької громади.

У відкритті фестивалю взяли участь заступник Кагарлицького міського голови Ігор Будюк, начальник відділу освіти міської ради Надія Омельченко, начальник відділу молоді та спорту міськради Анастасія Іванюта, координатор проєкту «Відкриті уроки футболу» в Київській області Володимир Маслов.
Надія Омельченко привітала учасників фестивалю та подякувала Українській асоціації футболу, яка надала перевагу Кагарлицькій громаді та проводить фестиваль саме тут.
Розпочався фестиваль із руханки, яку з учасниками фестивалю провели учні Кагарлицького ліцею №3. Після чого учасники «Відкритих уроків футболу» та їх наставники розійшлися по локаціях.
«Відкриті уроки футболу» – соціальний проєкт Української асоціації футболу, – розповів про фестиваль його координатор у Київській області Володимир Маслов. – На Київщині фестиваль проводиться із 2010 року. Загалом вже проведено понад 30 таких заходів, і кожного разу в іншому місті. Адже його організатори та спонсори прагнуть, щоб участь у фестивалі щоразу брали діти із нових громад. На цей раз фестиваль завітав до Кагарлика. Мета цього фестивалю зараз – щоб діти, які постраждали від війни, діти-переселенці соціально і психологічно адаптувалися».
Володимир Маслов зазначив, що у фестивалі в Кагарлику беруть участь 72 дітей із Кагарличчини та 12 волонтерів – учителі фізичного виховання, тренери Кагарлицької ДЮСШ та їхні помічники. Діти розділені на 6 команд, які будуть по черзі проходити по 6 квадратах-локаціях із різним спрямуванням.
Директор Кагарлицької дитячо-юнацької спортивної школи Роман Свиридченко розповів, що Українська асоціація футболу забезпечила учасників фестивалю спортивним інвентарем, та брендованим одягом: футболками, светрами. Все це і залишиться у них по завершенню заходу.
Загалом, як уточнив Роман Свиридченко, усі шість команд відвідають 6 локацій.
Майданчик безпеки. Тут працівники Кагарлицького відділення поліції розповідають про правила поводження із вибухонебезпечними предметами – про те, які бувають правопорушення та як їх уникнути.
Майданчик психолога.
Майданчик зорового способу життя. Тут задіяний спортивний інвентар, а його керівниця розповідає що підвищує імунітет нашого організму, а що знижує.
Майданчик, де дітям показують різноманітні спортивні вправи та елементи гри в футбол.
Майданчик різноманітних естафет.
Майданчик футбольного спрямування. Тут теж проходять естафети та вправи з футбольними м’ячами. А також діти грають у футбол.
Роман Свиридченко додав, що мета фестивалю – щоб діти трохи відволіклися від подій, здружилися між собою. Адже у фестивалі беруть участь діти не лише із Кагарлика, а й із сіл громади. Й організатори поділили їх по різних командах, щоб поліпшити комунікацію між дітьми.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна