Вісник Кагарличчини — Важливі рішення ухвалено

image
21 Серпня 2021, 03:26
Поділитися:

Кагарлицький міський голова Олександр Панюта провів другу частину дев’ятого сесійного засідання і позачергову десяту сесію Кагарлицької міської ради, порядок денний якої і проєкти рішень перед тим було обговорено в депутатських комісіях.
Сесійно було розглянуто низку відкладених раніше питань, зокрема земельних. Дивну позицію продовжував займати депутат Іван Лисий: виступаючи проти надання дозволу місцевому фермеру Олексію Пителю на викуп земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у нього на праві постійного користування, обстоюючи нібито інтереси громади, він не голосував за відмову в наданні дозволів на розроблення документації із землеустрою ряду іногородніх громадян щодо передачі у власність їм земельних ділянок і водойм на території нашої громади. Проте більшістю депутатів ці та інші рішення було ухвалено.
Зокрема, в рамках позачергової 10 сесії було внесено необхідні зміни до персонального складу постійних комісій Кагарлицької міської ради VIII скликання: депутат Василь Мамій перейшов зі складу постійної комісії з питань бюджету та фінансів до комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та підтримки учасників АТО та їх сімей; головою бюджетної комісії став Денис Д’ячков після переходу з комісії з питань соціально-економічного розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва торгівлі та побуту; депутат Юрій Береговенко зі складу постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та підтримки учасників АТО та їх сімей – перейшов до складу постійної комісії з питань бюджету та фінансів. На засіданні ухвалено рішення про оренду об’єктів комунальної власності Кагарлицької міської територіальної громади.
У рішенні про управління об’єктами комунальної власності Кагарлицької МТГ надано дозвіл керівництву багатопрофільної лікарні на списання непридатних для подальшого використання основних засобів; прийнято в комунальну власність громади в’їзний знак в с. Сущани загальною вартістю 21 000 грн від Благодійного фонду «МХП – ГРОМАДІ», а також кладку через річку Росава в с. Зелений Яр, 4 дорожні мости і паркан біля Будинку культури в с. Демівщина (об’єкти передано для обслуговування на баланс Комунального підприємства Кагарлицької міської ради «Міськрембудсервіс»).
Депутати надали згоду на прийняття майна Комунального підприємства Київської обласної ради «Кагарликтепломережа» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ міст Київської області до комунальної власності Кагарлицької міської територіальної громади, ухваливши перед тим звернення до Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації щодо передачі в комунальну власність Кагарлицької міської територіальної громади котельні з обладнанням по вул. Стадіонна,1 в м. Кагарлик Київської області (текст звернення публікується нижче).
Насамкінець, розглянувши лист голови комісії з реорганізації Кагарлицької районної ради щодо добровільної відмови від права постійного користування земельною ділянкою та лист Департаменту регіонального розвитку та Київської обласної державної адміністрації щодо надання згоди на передачу права забудови земельної ділянки (суперфіцію) та укладення відповідного договору на земельну ділянку для здійснення будівництва басейну по вул. Стадіонна,1 у м. Кагарлик, враховуючи пропозиції постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, екології та природокористування, сесія вирішила припинити право постійного користування земельними ділянками за Кагарлицькою районною радою з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури по вул. Стадіонна (земельна ділянка під будівництво басейну; адмінприміщення та стадіон «Колос»; приміщення ФОКу, тиру, котельні); передати Департаменту регіонального розвитку КОДА право забудови земельної ділянки (суперфіцій), відведеної під будівництво басейну, та укласти договір суперфіцію на безоплатне користування цією земельною ділянкою: довгоочікуване будівництво басейну в Кагарлику потрапило в обласну програму з відповідним фінансуванням в обсязі близько 50 млн грн, і є сподівання, що вже цього року будівельні роботи буде розпочато.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна