Вісник Кагарличчини — В Україні дозволили затримання громадян на 9 діб без рішення суду

image
16 Травня 2022, 09:55
Поділитися:

В Україні під час війни дозволили правоохоронцям затримувати громадян на дев’ять діб замість трьох. Це дозволено робити без рішення слідчого судді, суду чи ухвали прокуратури. Крім цього, під час воєнного стану правоохоронцям дозволили проводити нічні обшуки за відсутності понятих.

В Україні набули чинності зміни до кримінально-процесуального кодексу, згідно з якими утричі збільшили можливий термін затримання громадян без рішення суду.

Згідно з новим законом, який набув чинності у травні, строк затримання особи без ухвали слідчого судді, суду чи постанови керівника органу прокуратури під час дії воєнного стану не може перевищувати 216 годин або ж 9 діб.

“Затримана без ухвали слідчого судді, суду чи постанови керівника органу прокуратури особа під час дії воєнного стану не пізніше двохсот шістнадцяти годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, суду чи керівника органу прокуратури для розгляду клопотання про обрання стосовно неї запобіжного заходу”, – йдеться в законі.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна