Вісник Кагарличчини — В єдності наша сила

image
23 Січня 2020, 19:06
Поділитися:

22 січня у великому залі адмінбудинку Кагарлицької районної ради відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут. Участь у заході взяли в.о. голови Кагарлицької райдержадміністрації Світлана Синюк, голова районної ради Іван Семцов, Кагарлицький міський голова Олександр Панюта, жителі Кагарличчини.
З вітальним словом до присутніх звернулася виконуюча обов’язки голови районної державної адміністрації Світлана Синюк. Вона наголосила на тому, що проголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії української нації та прагнення народу до етнічної і територіальної єдності.
– Саме в цей день 1919 року, – зазначила Світлана Синюк, – було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цей день став символом об’єднання України. Він стверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність та монолітність української нації.
На заході було вшановано хвилиною мовчання пам’ять Героїв Крут, які 102 роки тому героїчно загинули в бою проти більшовицьких військ, та всіх борців за незалежність і суверенітет України в різні роки, покладено квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Героям Небесної Сотні.
Працівники районного відділу культури, учні дитячої школи мистецтв та учасники художньої самодіяльності міського Будинку культури підготували для глядачів зворушливий концерт на патріотичну тематику.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна