Вісник Кагарличчини — У жителів Кагарличчини й Ржищівщини автоматично змінився постачальник газу

image
14 Червня 2022, 10:08
Поділитися:

Як повідомляють на сайті «Нафтогаз Україна», 8,8 мільйона побутових споживачів газу опинились в ситуації, коли їхні постачальники не змогли виконувати свою функцію, тож відтепер отримуватимуть газ від “постачальника останньої надії” (ПОН). Цю функцію виконує газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Жителі Київщини також автоматично перейдуть до цього постачальника.

ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ?

«ГК «Нафтогаз України» очікує, що найближчим часом ці клієнти будуть переведені на стандартні контракти з компанією, аби ціна для споживачів «останньої надії» стала 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки)», — пишуть в прес-релізі ГК «Нафтогаз України».

Автоматична зміна постачальника актуальна для клієнтів, які донині отримували газ від місцевих газопостачальних компаній (зокрема, під брендом «Твій Газзбут») у 15 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій та Чернігівській.

На прохання Кагарлик.City роз’яснити ситуацію, що склалася, «Київоблгазгаз Збут» поки що відповіді, на жаль, не надає.

ЩО ГОВОРЯТЬ У “НАФТОГАЗІ”?

Водночас, у “Нафтогазі” оперативно відгукнулися на наше звернення.

Там зазначили, що ПОН – це тимчасове рішення для уникнення перебоїв з газопостачанням, яке за результатами урядового конкурсу забезпечує ГК «Нафтогаз України».

Щоб перестати бути клієнтом ПОН потрібно обов’язково подати заявку на приєднання упродовж двох місяців, надавши відповідний пакет документів.

Тож, якщо ви вирішили й надалі отримувати газ від “Нафтогазу”, подати документи можна на сайті в розділі «Стати нашим клієнтом». Користувачі Приват24, можуть приєднатися до “Нафтогазу” через веб-версію або мобільний додаток у розділі “Сервіси” – “Послуги” – “Мої постачальники”.

Також у “Нафтогазі” зазначили, що якщо клієнти “Київоблгаз Збуту” мали переплату за спожитий газ, то слід мати на увазі, що ці кошти не переходять між компаніями. У “Нафтогазі” рекомендують звренутися до попереднього постачальника газу з запитом на повернення коштів.

А ЯК БУТИ З ДОСТАВКОЮ?

Тут змін немає.

Послугу розподілу природного газу, як і раніше, здійснює АТ «Київоблгаз». Рахунки для сплати за доставку газу можна завантажити з особистого кабінету на сайті 104.UA.

ЧИ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗАЛИШАТИСЯ З “НАФТОГАЗОМ”?

Якщо ви потрапили до ПОН, то варіантів є декілька. Можна залишитися з “Нафтогазом”. Але можна і пошукати іншого постачальника. Хоч ринок дуже зменшився, альтернативи на ньому є – головне, аби був прийнятний тариф. Щоправда, доведеться постаратися, аби з’ясувати, які компанії продовжують працювати з населенням. Для цього слід визначатися з тими, чиї тарифи вас влаштують, а потім телефонувати до них на гарячі лінії.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна