Вісник Кагарличчини — У Ставах відкрили меморіальну дошку загиблому воїну-земляку

image
7 Лютого 2023, 07:21
Поділитися:

У селі Стави Кагарлицької громади відкрили пам’ятну дошку земляку, який загинув, захищаючи Україну від російської навали.

Меморіальну дошку на вшанування пам’яті загиблого на фронті земляка Богдана Кузнецова у Ставах відкрили 12 січня. Встановили пам’ятний знак на фасаді місцевого ліцею, де навчався Богдан.
22-річний воїн поліг під час танково-мінометного обстрілу на Донеччині біля Авдіївки 28 листопада 2022 року. Із військовими почестями його поховали у рідному селі 4 грудня.
У відкритті взяли участь керівництво Кагарлицької громади, жителі села, військовослужбовці Територіального центру комплектування і соціальної підтримки, учні і педагоги Ставівського ліцею.

Став’яни віддали шану захиснику-земляку
З ініціативою саме так віддати шану загиблому земляку-захиснику виступив директор школи Анатолій Глобенко. Його підтримав колектив. А випускниця школи Аліна Харлампієва (Івашко), яка нині проживає в Черняхові, запропонувала взяти на себе витрати із виготовлення меморіальної дошки.
Втім, пам’ятну дошку із граніту безоплатно виготовив місцевий підприємець Дмитро Неживий. «Коли наш директор звернувся до Дмитра Миколайовича із замовленням, той навідріз відмовився брати гроші. Сказав, що хоча б таким чином подякує Богдану за те, що він захищав усіх нас від загарбника», – розповідає класний керівник Богдана Кузнецова Тамара Шепелявенко.
Під час церемонії відкриття перед присутніми виступили класний керівник Богдана Тамара Шепелявенко, староста села Володимир Михайленко, заступник Кагарлицького міського голови Валентина Циганок, директор Ставівського ліцею Анатолій Глобенко.
Зворушливі поетичні рядки декламували юні ліцеїсти та Тамара Шепелявенко.
Меморіальну дошку, покриту вишитим рушником, відкрили родичі Героя. По цьому вчителі прикрасили її штучними квітами.

В одному ряду зі славними земляками
Висічений на граніті образ Богдана Кузнецова тепер в одному ряду із меморіальними дошками на честь колишніх випускників сільської школи – загиблого у 2020 році на бойовому посту Михайла Кучеренка та письменника-дисидента, українського патріота Едуарда Литвина.
Після закінчення заходу його учасники, серед яких був і бойовий побратим Богдана Олександр із Черняхова, поклали квіти до могили загиблого захисника України.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна