Вісник Кагарличчини — У Переселенні доводять до ладу цвинтар

image
25 Жовтня 2021, 03:05
Поділитися:

У селах Кагарлицької міської територіальної громади тривають роботи із благоустро. Значна увага, зокрема, приділяється окультуренню та розчистці кладовищ. Тут вирубується поросль та кущі. Вирівнюється територія. Участь у цьому беруть як місцеві жителі на чолі із старостами, так і міська влада, допомагаючи винайнятою технікою та технікою із комунальних підприємств.

17 вересня міський голова Олександр Панюта побував у селі Переселення, де на кладовищі по вулиці Лесі Українки (куток Королівка) саме велися такі роботи.
Очільник громади обговорив стан робіт із старостою Переселення Сніжаною Шевченко.
У коментарі для ЗМІ Кагарличчини Олександр Панюта зазначив, що за ініціативи старости Переселення та жителів Королівки, які активно взяли участь у розчистці кладовища, міська рада допомагає в його розширенні та підготовці місць для поховання.
«Такі проблеми є практично в кожному населеному пункті, – констатував голова громади. – Але це приклад, коли активність старости, активність громади дає результати. Ми найняли підрядника, і вивозимо землю з корінням, залишки, все те, що необхідно прибрати, щоб проводити тут захоронення. Така ж робота проводилася і в Липовці, буквально декілька тижнів тому. Робота правильна. Кладовища в громаді потребують уваги. Їх лише в місті налічується 13. А враховуючи нашу велику громаду, то їх набагато більше. І ми повинні будемо або довідводити землю, або, якщо дозволяє територія, проводити розчистку. Те, що ми маємо в Переселенні – позитивний приклад роботи ланцюжка жителі громади-староста-влада громади».
Олександр Панюта зазначив, що власними силами все зробити неможливо. Тому й найняли підрядника. Подання на сесію, з цього приводу, підготував депутат Віктор Верголяс.
«У цьому напрямку сьогодні ми працюємо і в Слободі, – зазначив міський голова. – Там староста теж надактивна. І на одному із кладовищ ми допоможемо розчистити, викорчувати і вивезти пеньки. За людські кошти планується встановити огорожу. Залишки рослинності допомогли вивезти фермери. Треба все приводити до ладу, все потребує уваги. Єдине, що це буде робитися покроково, адже зробити одномоментно все неможливо».

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна