Вісник Кагарличчини — У Мирівці відкрили тренажерний майданчик

image
10 Вересня 2020, 21:07
Поділитися:

Гарна подія зібрала людей біля школи у Мирівці – саме тут, на території опорного закладу поряд із красенем стадіоном, відкрили тренажерний майданчик. Ще одна спортивна споруда прийшлася до душі як школярам, так і людям старшого віку.
– Територія облаштована не тільки для учнів, тут кожного дня багато людей, – наголосила педагог-організатор школи Світлана Муковоз. – Ми вдячні всім, хто потурбувався і причетний до цього. Спасибі всім, хто виділив кошти, хто зай-
мався будівництвом, хто допомагав у монтуванні й облаштуванні цього майданчика.
Сергій Тімофєєв, начальник управління культури і спорту Київської ОДА, якому за давньою українською традицією піднесли духмяний коровай, сказав:
– У минулому році за рахунок коштів платників податків всієї Київської області ми мали можливість закупити 46 комплектів спортивного обладнання та технологічних комплектуючих для облаштування воркаут майданчика зі штучним покриттям. Яким чином воно було розподілено? Воно було розподілено на всі опорні заклади на той момент, на який вони існували – це 46 опорних закладів. Вартість кожного складала 323 тисячі гривень. Мені дуже приємно, що за рахунок місцевого бюджету пройшло саме облаштування, тому що програма передбачала просте: ми закуповуємо якісний інвентар, однаковий для всіх опорних шкіл, а за рахунок місцевого
бюджету облаштовують його. Для нас важливо, щоб у кожному селі Київщини діти мали рівнозначні можливості з дітьми міст обласного значення, мали сучасне обладнання, однакові умови, щоб на цих тренажерах вдосконалювали свою майстерність і отримували задоволення, підвищували рівень здоров’я. Мені, як професійному спортсмену у минулому, хотілося б, щоб тут виростали спортсмени як Кличко, Андрій Шевченко, які прославляли б нашу Київщину на всеукраїнських та міжнародних змаганнях і ставали олімпійськими чемпіонами.
Сергій Тімофєєв закликав берегти обладнання і не допускати вандалізму.
Добре слово з приводу відкриття тренажерного майданчика сказали голова Кагарлицької РДА Ігор Будюк, голова села Мирівка Сергій Шевчук, начальник відділу освіти Кагарлицької РДА Надія Омельченко, директор школи Анатолій Муковоз.
Після традиційного перерізання стрічки діти заповнили майданчик і зайняли свої улюблені тренажери.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна