Вісник Кагарличчини — У Кагарлицькій РДА скорочено 39 штатних одиниць

image
11 Лютого 2020, 18:48
Поділитися:

Свого часу Кабінет міністрів України заявив про початок оптимізації районних державних адміністрацій (постанова КМУ № 926 від 3 листопада 2019 року). Для цього штат усіх РДА загалом скоротять на 18449 працівників. Про це на своїй сторінці у Fасеbоок писав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Розпорядженням виконуючої обов’язки голови Кагарлицької районної державної адміністрації №235 від 26 листопада 2019 року (базується воно на відповідних постанові Кабміну та розпорядженні голови Київської ОДА №879 від 22 листопада 2019 року) затверджено граничну чисельність працівників районної державної адміністрації у кількості 76 одиниць, у тому числі апарату – 14 одиниць. Про це “ВК” розповіла виконуюча обов’язки голови Кагарлицької РДА Світлана Синюк.

Світлана  Миколаївна зазначила, що до скорочення гранична чисельність працівників адміністрації становила 115 штатних одиниць, у тому числі апарату – 30. Отже, в Кагарлицькій районній державній адміністрації загалом скорочено 39 штатних одиниць.

В апараті райдержадміністрації було скорочено 16 посад. Серед них: першого заступника, заступника голови, головного спеціаліста з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами. Також ліквідовано ряд відділів та секторів в апараті адміністрації і структурних підрозділах, які не мають статусу юридичних осіб публічного права та утворено нові з урахуванням функцій, які покладені на апарат.

В управлінні фінансів скорочено 5 штатних одиниць (було 12). Управління соціального захисту населення скорочено на 5 штатних одиниць (було 39). Відділ адміністративних послуг скорочено на 1 штатну одиницю (було 5). Служба у справах дітей та сім’ї скорочена на 1 штатну одиницю (вакантна посада) (було 4).

Також припинено юридичну особу публічного права – Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, а це – 12 штатних одиниць.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна