Вісник Кагарличчини — У Кагарлику хворий на сказ кіт покусав ветлікаря

image
16 Травня 2022, 08:54
Поділитися:

У Кагарлику кіт, хворий на сказ, покусав чоловіка. Сталося це 11 травня. Те, що тварина вражена саме цією хворобою, підтверджено Центральною випробувальною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києві. Про це повідомляє Кагарлик.Сіті.

Випадок стався коли ветлікар оглядав кота, господарі якого скаржилися, що тварина має проблеми з диханням. Під час надання допомоги кіт і вкусив ветлікаря.

Спеціалісти Кагарлицької районної державної лікарні ветеринарної медицини відібрали патологічний матеріал тварини та направили його на дослідження. В лабораторії й підтвердили підозру – тварина хвора на сказ.

З огляду на небезпечність хвороби (від неї немає ліків, а при зволіканні з наданням медичної допомоги смерть неминуча), в Кагарлицькій міській раді провели засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації. Під час засідання розроблено відповідні заходи з ліквідації та недопущення розповсюдження тварин на сказ. Накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.

Також, розпорядженням Головного управління Держспоживслужби в Київській області епізодичним вогнищем по сказу тварин визначено місто Кагарлик із прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами в радіусі 10 кілометрів.

Тож, визначено на території Кагарлицької МТГ:

неблагополучним по сказу тварин пунктом – м. Кагарлик;
загрозливою зоною по сказу тварин –
села: Тернівка, Расавка (Ліщинська), Расавка (Слобідська), Стави, Тарасівка, Переселення, Горохівське, Слобода, Халча, Оріхове, Кадомка, Бурти, Липовець, Зелений Яр;
мисливські угіддя Кагарлицького УТМР.

Цим же розпорядженням заборонено проведення на вищезазначеній території виставок та виводок собак. Вивезення за їх межі собак, котів і диких тварин. Заборонено промисловий і ліцензійний відстріл диких тварин, їх відлов і вивіз.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна