Вісник Кагарличчини — Творчий вечір Павла Малєєва

image
19 Липня 2023, 14:46
Поділитися:

12 липня у читальному залі міської публічної бібілотеки для дорослих відбувся творчий вечір члена Національних Спілок письменників та журналістів України Павла Малєєва. Саме в цей день Павлу Терентійовичу виповнилося 80 років. На заході були присутні друзі та колеги письменника, журналісти та педагоги, керівництво Кагарлицької МТГ.

Привітати ювіляра прийшли заступник Кагарлицького міського голови Валентина Циганок, начальник відділу культури Кагарлицької міської ради Олена Петленко, головний редактор газети «Вісник Кагарличчини» Валентин Владіміров, поет Віктор Заїка, журналісти та поети Людмила Добровольська, Надія Вегера-Предченко, Микола Семенюк, педагог та композитор Борис Родина, колектив Кагарлицької публічної бібліотеки для дорослих на чолі з Лілією Литвин. На святковому заході були присутні і дружина письменника Неля Малєєва, і його рідня.
Павло Терентійович відомий на Кагарличчині, перш за все, як головний редактор районної газети, досвідчений журналіст, талановитий прозаїк, поет та есеїст, який пройшов величезний професійний і творчий шлях.
У прозі та поезіях Павла Ма­лєєва читач впізнає себе або своє дитинство, згадує ті проблеми, які колись здавалися нерозв’язними. Його твори написані соковитою, красивою мовою, в них присутній глибокий контекст, викладений, утім, не нудним «закрученим» стилем, а так, щоб читач усе зрозумів і багато чим збагатив себе.
Ті, хто добре знають письменника, говорили, що Павло Малєєв – насамперед прекрасна відкрита людина, дотепна, не позбавлена самоіронії, яка дивиться на життя крізь філософську призму власного досвіду.
Колеги із задоволенням ділилися власними спогадами про спільну роботу з письменником та журналістом, враженнями від його творів, згадували події багаторічної давнини, а композитор Борис Родина виконав пісні на слова Павла Малєєва, які супроводжувалися гучними оплесками залу.
Павло Терентійович розповідав про власну творчість, ділився спогадами про дитинство та юність, читав власні поезії зі збірок різних років. А оскільки особливе місце в його творчості посідає патріотична тематика, то цілком закономірно, що того вечора лунало багато поезій саме про Україну.
Співробітники книгозбірні підготували письменникові сюрприз – невеличку відеопрезентацію, що складалася з архівних фотографій, наданих журналістами місцевої газети.
Були того дня і нагороди. Так заступник Кагарлицького міського голови Валентина Циганок вручила Павлу Малєєву Подяку Кагарлицької МТГ, а секретар місцевого осередку Національної Спілки журналістів України та головний редактор «Вісника Кагарличчини» Валентин Владіміров – Почесну грамоту секретаріату НСЖУ.
Творчий вечір завершився за чашкою чаю – Павло Малєєв за круглим столом відповідав на запитання присутніх та декламував вірші, переважно патріотичної тематики.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна