Вісник Кагарличчини — Три роки за “колекціонування” боєприпасів

image
10 Січня 2020, 20:13
Поділитися:

За підтримки Кагарлицькою місцевою прокуратурою державного обвинувачення засуджено особу, яка придбала та зберігала бойові припаси та вибухові речовини без передбаченого законом дозволу.
Місцевий житель, достовірно знаючи про заборону придбання, зберігання та носіння вогнепальної зброї та боєприпасів, прийняв рішення про їх придбання та подальше зберігання, без передбаченого законом дозволу та наміру повідомити до органів поліції.
Реалізуючи свій злочинний задум, у порушення вимог чинного законодавства, тобто без передбаченого законом дозволу, вказана особа у невстановленому місці незаконно придбала боєприпаси, а саме: бойові патрони калібру 9х18 мм загальною кількістю 16 штук, бойові патрони калібру 5,45х39 мм загальною кількістю 5 штук, бойовий патрон калібру 7,62х39 мм в кількості 1 штука, та вибухову речовину – димний порох.
Після вказаних дій громадянин, утримуючи при собі заборонені у обігу, без передбаченого законом дозволу предмети, перевіз їх до місця свого постійного проживання, чим продовжив їх незаконне зберігання.
У подальшому під час проведення обшуку працівниками поліції виявлено та вилучено вказані бойові припаси та вибухову речовину.
За результатами судового розгляду вказану особу визнано винною у вчиненні злочину та засуджено до покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна