Вісник Кагарличчини — Тріумф “Січових стрільців” і “Юних патріотів”

image
30 Травня 2019, 16:51
Поділитися:

24 травня на території КП КРР «ФОК Кагарличчини» відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), організаторами якого виступили відділ освіти районної державної адміністрації спільно з КЗ КРР  «Кагарлицький районний центр дитячої та юнацької творчості». У змаганнях взяли участь 200 учнів – 12 роїв старшої вікової групи та 13 роїв середньої вікової групи із загальноосвітніх навчальних закладів Кагарлицького району.

У відкритті гри взяли участь голова Кагарлицької районної ради Іван Семцов, заступник міського голови Володимир Бойко, начальник відділу освіти Надія Омельченко. Вони побажали школярам бути відданими Батьківщині та українському народу, залучатися до відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей, власним прикладом надихати й долучатися до здорового способу життя, застосовувати набуті знання та навички лише у спортивних змаганнях.

Програма гри «Сокіл» («Джура») мала такі етапи: конкурс звітів «Добре діло», конкурс строю та пісні «Впоряд», творчо-мистецький звіт «Ватра», «Стрільба з пневматичної зброї», подолання туристсько-спортивної «Смуги перешкод», надання першої долікарської допомоги «Рятівник», інтелектуальна гра-вікторина «Відун», конкурс «Топографія».

Всі учасники гри продемонстрували добру підготовку, злагоджені командні дії, індивідуальні вміння. Змагання між командами були напруженими, але цікавими та змістовними. І кожен із учасників мріяв про перемогу. Врешті, за підсумком отриманих місць в різних етапах конкурсу судді визначили найсильніших.

У загальнокомандному підсумку у середній віковій групі третє місце розділили: рій «Січова сотня» Кагарлицької ЗОШ ім. В.П.Дашенка №2 та рій «Справжні козаки» Ставівської ЗОШ. Друге місце завоював рій «Козачата» ОЗНЗ Кагарлицької ЗОШ №3. Переможцем став рій «Юні патріоти» Кагарлицького НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцей».

У загальнокомандному підсумку у старшій віковій групі третє місце посів рій «Орлан» Ставівської ЗОШ, друге місце завоював рій «Нащадки козацького роду» Кагарлицького НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцей». Переможцем став рій «Січові стрільці» Кагарлицької ЗОШ ім. В.П.Дашенка №2, який і представлятиме Кагарлицький район на ІІ обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

А за підсумками І-го (регіонального) етапу Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв рій «Юні патріоти» Кагарлицького НВК (виховник Леся Чоповська) здобув І місце зі звітом «Україна починається з тебе».

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами відділу освіти Кагарлицької РДА та грошовими винагородами від Народного депутата України Геннадія Кривошеї.

Школярі отримали задоволення від командної гри, спортивного азарту та козацької каші, яку для них приготували кухарі їдальні Кагарлицької ЗОШ №1.

Висловлюємо подяку Народному депутату України Геннадію Кривошеї, Кагарлицькій районній державній адміністрації, Кагарлицькій районній раді, міському голові Олександру Панюті, ТОВ «Широкоступ», ПрАТ «Агрофорт», ФОП «Гордовський О.А.», ПрАТ Кондитерська фабрика «Лагода», ТОВ «ФОРА», Кагарлицькому районному військовому комісаріату, КЗ КРР «ФОК Кагарличчини», КЗ КРР «Кагарлицька районна дитячо-спортивна школа» за допомогу в організації та проведенні І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Вітаємо всіх учасників, переможців та призерів гри «Сокіл» («Джура») і дякуємо за старанну працю та високий бойовий дух!

Тетяна Васильчук

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна