Вісник Кагарличчини — «Світлий Великдень»

image
13 Травня 2024, 18:16
Поділитися:

Великдень – найбільше, найсвітліше і найрадісніше свято всіх християн. З нагоди великодніх свят у Кагарлицькому історико-краєзнавчому музеї діяла виставка «Світлий Великдень». Вона тривала з 30 квітня до 4 травня.

Кагарлицький музей знову зібрав майстринь

30 квітня відбулося відкриття виставки, на яке зібралися пошановувачі мистецтва майстринь Кагарличчини та Ржищівщини. Цього разу до них долучилася і майстриня із Обухівщини.
«Світлий Великдень» – це вже четверта виставка в стінах музею у Кагарлику цього року. Частину з представлених на ній робіт можна було придбати.
«Мета нашої виставки – познайомити жителів громади з творчістю сучасних майстринь. А ще – це чудова нагода відпочити душею та приємно провести час, – зазначає ведуча заходу молодший науковий співробітник музею Леся Ходос. – Ми щиро вдячні майстриням, які відкриті до спів­праці з музеєм.
Дехто вже вчетверте бере участь у наших виставках, хтось сьогодні прийшов уперше, але ми сподіваємося на подальшу співпрацю».
«Виставки талановитих жителів громади вже стали традиційною формою роботи музею. Ми надзвичайно раді, що в нас збираються і майстрині, і гості, і колеги, і жителі громади», – додає директорка закладу Валентина Віценко.
На виставці «Світлий Великдень» представлені крафтові вироби майстринь у різній техніці. Кожна з майстринь розповіла про те, чим займається та презентувала свої вироби.

Хто презентував свої роботи на виставці

Відвідавши Кагарлицький історико-краєзнавчий музей, відвідувачі мали змогу помилуватися цікавими та оригінальними витворами ручної роботи.
Свої творіння презентували: Жанна Колесник, майстриня великоднього декору та сувенірів; Нана Ісаєва, майстриня великодніх сувенірів; Оксана Нагорна, майстриня великоднього декору; Ірина Салій, майстриня великодніх сувенірів; Оксана Бабич та Ольга Літвін, майстрині українських оберегів; Наталія Садовська, майстриня великоднього декору та сувенірів; Ольга Замулко, майстриня великодніх сувенірів; Наталія Ланова, майстриня великодніх сувенірів; Наталія Вашека, майстриня великоднього декору; Лариса Гвоздь, майстриня великоднього декору; Наталія Раснюк, майстриня кондитерських виробів; Яна Семенюк, художниця, майстриня великоднього декору; Оксана Нерознак, майстриня свічок та мила; Леся Ходос, майстриня живого мила; гуртківці Кагарлицького центру дитячої та юнацької творчості.
А ще відвідувачі виставки мали змогу переглянути музейні експонати – серветки і рушники – на великодню тематику.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна