Вісник Кагарличчини — Світлій пам`яті Зіновія Омеляновича Лялюка

image
28 Квітня 2024, 12:46
Поділитися:

Громада Кагарличчини і Ржищівського краю опечалена трагічною звісткою про раптову смерть Лялюка Зіновія Омеляновича. Не віриться, що цієї доброї, позитивної в усьому Людини з великої літери вже не буде серед нас. Тільки добрими словами згадуємо ми його життєвий шлях, який був тісно пов’язаний із Кагарлицькою громадою. Тут він багато років трудився на посаді заступника, а потім і першого заступника голови Кагарлицької районної державної адміністрації.

За час його роботи в ряді промислових підприємств району суттєво зросло виробництво. Зіновій Омелянович постійно проводив роботу щодо залучення інвестицій в економіку району. З цією метою щорічно розроблявся інвестиційний паспорт, район брав участь у різних заходах, які проводилися в області з питань залучення інвестицій.

Завдяки наполегливій праці та досвіду роботи у грудні 2011 року було завершено реконструкцію каналізацій­но-очисних споруд у м. Кагарлик та проведено відповідну роботу щодо підведення підвідних газопроводів до сіл Шубівка та Землянка протяжністю 3,5 км. У 2012 року введено в дію ТОВ «Ема-цемент», ТОВ «Профісор» – дос­лідний завод із переробки полімерів в альтернативне паливо; ПрАТ «Кагма» – змонтовано нові виробничі лінії.

Реалізація вищезазначених проєктів та впровадження інноваційних технологій у районі зумовила збільшення новостворених робочих місць.

За багаторічну сумлінну працю в органах місцевого самоврядування та виконавчої влади, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону Лялюк Зіновій Омелянович був нагороджений заслуженими відзнаками Київської обласної державної адміністрації та обласної ради, головного управління державної служби України, Кагарлицької РДА та Кагарлицької районної ради.

Протягом усього часу роботи в органах місцевого самоврядування та державної виконавчої влади Зіновій Омелянович зарекомендував себе умілим організатором, здібним і принциповим керівником. Маючи значний обсяг теоретичних знань та великий досвід роботи, він уміло використовував міцні знання в практичній роботі, постійно працював над собою, підвищував свій професійний рівень, охоче передавав досвід працівникам райдержадміністрації, органам місцевого самоврядування.

У спілкуванні з людьми Зіновій Лялюк був завжди ввічливий, уважний, відзначався високою вимогливістю як до себе, так і до підлеглих, користувався повагою в колективі, серед керівників підприємств, організацій та установ, органів місцевого самоврядування, жителів як Кагарлицької, так і Ржищівської громад.

Навіть після виходу на заслужений відпочинок Зіновій Омелянович не міг сидіти без діла. Його практичний досвід управлінця став у пригоді в одному з провідних сільськогосподарських підприємств нашого краю й України – ПрАТ «Агрофорт» на посаді заступника директора з розвитку. Останні роки Зіновій Лялюк трудився на посаді регіонального менеджера Благодійного фонду «МХП-Громаді». Завдяки його діяльній участі на Кагарличчині було втілено багато проєктів на підтримку соціальної сфери, суттєво поліпшено матеріально-технічну базу закладів освіти, культури, медицини. Тільки минулого тижня він був на урочистому відкритті «Класу безпеки» в Черняхівській гімназії, а скільки планів було іще попереду!..

Ця раптова смерть приголомшила всіх, хто з ним працював і хто його знав, а знали його всі. Із глибоким сумом уся велика громада Кагарличчини висловлює щирі слова співчуття дружині, дочкам та їхнім родинам, рідним і близьким покійного.

Зіновій Лялюк славно потрудився на цій землі, але прожив лише 70 років. Він міг тут зробити ще багато добрих справ, але в Господа на нього інші плани, адже він забирає до себе найкращих.

Ми прощаємося навіки, але навіки Зіновій Омелянович залишиться в наших серцях. Нехай Господь прийме його добру душу до свого Царства Небесного, а його праху нехай тихою колискою буде рідна земля, на якій він праведно трудився.

Світла пам’ять світлій Людині!

Кагарлицька міська рада

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна