Вісник Кагарличчини — «Сонячних левів» прийняли в новаки та новачки

image
25 Січня 2024, 13:29
Поділитися:

20 січня в осередку Пласту в Кагарлику свято – прийняття в новаки та новачки. Церемонія посвяти пройшла в Молодіжному просторі Молодіж.Ка.

Новатцво або УПН – це друга виховна спільнота Пласту, яка об’єднує дітей віком від 6 до 11 років. Серед кагарлицьких пластунів таких дітей 9.

Юні кагарлицькі пластуни-новаки складають рій «Сонячні леви». Цю назву вони придумали самі. А виховницями «Сонячних левів» є Анна Кириленко та Марина Мацюк.

Саме Марина Мацюк, яка очолює осередок Національної Скаутської Організації «Пласт» в Кагарлику, й провела церемонію. Діти просили прийняти їх до лав новаків та новачок, а виховниця пов’язувала пластунам жовті хустки-краватки. А вже саме по цьому вони обмінювалися гаслом новаків та новачок «Готуйсь!» та привітальним помахом руки зі складеними у вигляді літери «V» пальцями.

На свято запросили викладачку Кагарлицької мистецької школи Наталію Кравченко. Вона розповіла дітям та їхнім батькам про історію бандури, її будову та значення в українській історії. Також пані Наталія та вихованці школи Людмила Кравченко і Мирослав Новік виконали для присутніх кілька музичних номерів.

«Цього року виповнюється 100 років, як було започатковано улад новацтва, ми раді продовжити традиції виховання дітей, – розповіла Марина Мацюк. – Ми дуже раді, що наша пластова родина росте. До Пласту можна долучитися в дорослому та дитячому віці, будемо вітати всіх, кому цікаво долучитися».
Бажаючі долучитися до Кагарлицького осередку Пласту можуть телефонувати 066 21 76 103 або писати на сторінку Пласт Кагарлик у Фейсбуці.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна