Вісник Кагарличчини — Сімейних лікарів привітали із професійним святом

image
26 Травня 2022, 09:27
Поділитися:

День сімейного лікаря – свято відносно нове. За даними статистики, до 80% всіх проблем, пов’язаних зі здоров’ям, вирішуються на етапі звернення до сімейного лікаря. Він перший вислуховує скарги пацієнта і вирішує до якого фахівця його направити.

Сьогодні сімейний лікар – це фахівець високої кваліфікації, який пройшов спеціальну багатопрофільну підготовку. Сімейного лікаря прийнято називати лікарем загальної практики, тому що його підготовка дозволяє визначити характер захворювання і заходи, необхідні для його лікування.

Сімейний лікар може надавати профілактичну, лікувальну та реабілітаційну допомогу всім членам сім’ї: він – перша медична «інстанція».

20 травня у Кагарлику, у стінах багатопрофільної лікарні, сімейних лікарів привітав міський голова Олександр Панюта. В урочистій обстановці очільник громади за особистий внесок у розвиток сімейної медицини у Кагарлицькій МТГ, сумлінну працю, високий професіоналізм та старанність квітами та грамотами відзначив Василя Володька, Вікторію Кравець, Людмилу Салій, Людмилу Дзененко, Євгенія Руденка. А директор Кагарлицької багатопрофільної лікарні Марія Недолько, висловивши сподівання на дружну і плідну співпрацю, – презентувала подарунок.

У свою чергу, Інна Карапіра, директор КНПКМР «Центр первинної медико-санітарної допомоги», подякувала всім за увагу та привітала своїх колег зі святом.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна