Вісник Кагарличчини — Школи опалюватимуть після канікул

image
1 Листопада 2019, 15:57
Поділитися:

25 жовтня відбулося засідання колегії Кагарлицької райдержадміністрації, яке провела в.о. голови РДА Світлана Синюк. Під час засідання розглядалися 3 основних питання. Зокрема, із роботою промислових підприємств, будівельних організацій, організацій транспорту, зв’язку, побуту і торгівлі за 9 місяців 2019 року ознайомила присутніх завідувач сектору економічного розвитку РДА Наталія Сигида. Про заходи щодо забезпечення стабільної роботи об’єктів життєзабезпечення населення, готовності сил та засобів до дій в осінньо-зимовий період доповів головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури, капітального будівництва і цивільного захисту РДА Олег Наконечний. Звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2019 року оприлюднила начальник управління фінансів РДА Наталія Перевера.
У “різному” член колегії, депутат районної ради Олександр Широкоступ підняв питання щодо опалення закладів освіти, організації харчування учнів, матеріального забезпечення шкіл та ринку землі.
Виконуюча обов’язки голови РДА Світлана Синюк та начальник відділу освіти Надія Омельченко пояснили, що опалення закладів освіти розпочнеться після канікул. Питання харчування, точніше те, хто буде його організовувати в школах, детальніше розглянуть на нараді директорів загальноосвітніх навчальних закладів. Забезпечення партами, ноутбуками та іншим обладнанням шкіл за програмою Нової Української школи розпочалося ще в минулому році й триває і нині. Фінансування цього процесу здійснюється із Державного бюджету та частково з районного за принципом співфінансування.
А стосовно дозволу продавати землю сільськогосподарського призначення в Україні, Олександр Широкоступ зазначив, що аграрії району в своїй більшості проти таких кроків держави. Детальніше про це ми розповімо в нашому інтерв’ю з Олександром Васильовичем.
За підсумками розгляду питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна