Вісник Кагарличчини — Розваги, майстер-класи, караоке

image
14 Червня 2022, 13:21
Поділитися:

У Кагарлицькому центрі творчості запрацював літній табір для дітей

На подвір’ї Кагарлицького центру дитячої та юнацької творчості шумно та гамірно – дітлахи грають в ігри, завзято спілкуються, вчаться новому. Тут працює безплатний літній табір для дітей Кагарличчини.

Цього року з огляду на воєнний стан, дотримання правил безпеки при повітряних тривогах пришкільні табори на Кагарличчині не працюють. Втім, дітлахи не залишилися без нагляду та розваг, адже продовжують працювати заклади позашкільної освіти. Один із них – Кагарлицький ЦДЮТ.

ДІТЯМ ОДНОЗНАЧНО БУДЕ ЦІКАВО

«Справа в тім, що в літній період ми вирішили працювати у форматі літнього табору. Дозвіл на роботу в період літніх канікул ми отримали від військової адміністрації, – розповідає директор закладу Тетяна Васильчук. – Починаючи із середини квітня, батьки у нас запитували: які у вас є гуртки? Частина гуртків у нас працювала дистанційно, частина – очно. А ось червень ми відвели для загальної категорії діток і вирішили, що це буде табір. Дітям однозначно буде цікаво».
Кожен керівник гуртка бере участь у цьому таборі, придумуючи якийсь певний майстер-клас. Для кожного дня складена ігрова програма для дітей і вона обов’язково відрізняється від попередньої. Так табір при Кагарлицькому ЦДЮТ працюватиме перший тиждень. «Наступний ми розробили більш деталізованим. У понеділок, до прикладу, у нас буде «День казки», потім «День творчості» тощо», – ділиться планами керівник закладу.

ПОПУЛЯРНИЙ І БЕЗ РЕКЛАМИ

Дитячий табір Центру творчості виявився доволі популярний, хоча його і не рекламували. «А чому не до 5-ти вечора?» – запитували батьки.
«Діти скучили за спілкуванням, за активною діяльністю. Піти з мамою в парк – це ніби й прогулянка, але все ж дитина своє дозвілля не проводить так, як їй необхідно, – пояснює пані Тетяна. – А тут вони і спілкуються, і граються, і вчаться чомусь новому».
Вчора у дитячому таборі був формат караоке. Паралельно з ним – бісероплетіння. А ще діти гралися в активні ігри. Тож, кому не подобається караоке, пішов на бісероплетіння чи на ігри.
Щодня до дітей, які відвідують табір, додаються нові. Сьогодні їх, за підрахунками директора закладу, близько 50.
Кагарлицький центр дитячої та юнацької творчості запрошує до свого літнього табору дітей віком від 6 до 12 років щодня, крім суботи та неділі. Цікаве дозвілля їм забезпечать ініціативні та креативні працівники закладу.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна