Вісник Кагарличчини — Разом до Перемоги

image
9 Травня 2022, 14:57
Поділитися:

8 травня в Кагарлику покладанням квітів до меморіалу в міському парку та патріотичною концертною програмою відзначили День пам’яті й примирення та 77-му річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цього дня біля входу до міського парку учасників заходів, містян та гостей Кагарлика зустрічала виставка патріотичного малюнка «Україна – мирна країна». А неподалік виконував патріотичні мелодії духовий оркестр Кагарлицького центру дитячої та юнацької творчості.
На вшанування воїнів-переможців над нацистами у Другій світовій війні, пам’яті жертв нацизму в Кагарлику до підніжжя меморіалу, що розташований у міському парку, було покладено квіти. У покладанні взяли участь ветеран Другої світової Микола Павлик, очільники міста, військовий комендант Кагарлика, представники ради ветеранів, територіальної оборони, військові та поліцейські, громадськість.
На майданчику біля фонтана аматори сцени Кагарличчини представили концертну програму «Разом до Перемоги!»
До присутніх звернувся Кагарлицький міський голова Олександр Панюта. Він зазначив, що Україна разом із Європою та всім цивілізованим світом відзначає 8 травня День пам’яті й примирення та 77-му річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Сьогодні історія повторюється, але замість нацистів Україна бореться з рашистами. Відстоює свою незалежність у війні із державою, яка брехнею та маніпуляціями намагається перекрутити історію і присвоїти собі перемогу над нацизмом.
«Перемогли нацизм – переможемо і рашизм», – зазначив очільник Кагарлицької громади.
Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять тих, хто віддав своє життя за нашу Батьківщину, всіх героїв, які загинули за волю неньки-України.
Гімн України виконала Євгенія Хміль у супроводі духового оркестру.
Олександр Панюта подякував за мужність і героїзм ветеранам Кагарличчини, які пройшли Другу світову, учасникам АТО та нашим землякам і усім воїнам, які нині боронять нашу державу від російської навали. На жаль, у громаді залишилося лише троє учасників Другої світової. Це – Зінаїда Перекотій, Іван Корнієнко та Микола Павлик.
Пісенними, віршованими та театралізованими номерами патріотичного спрямування закликали любити Батьківщину, боронити Україну від ворогів та подякували нашим незламним захисникам вихованці та викладачі Кагарлицької дитячої школи мистецтв, учасники аматорських колективів Кагарлицького міського центру культури та дозвілля.
Тож сценічні номери виконували: Вікторія Матюшенкова, анна Мартиненко, вокальне тріо у складі Тетяни Голдобіної, Ольги Бащенко та Людмили Ігнатенко, ансамбль «Заграва», ансамбль української пісні МЦКД, вокальний колектив «Зорецвіт», учні театрального відділення школи мистецтв. Пісню Святослава Вакарчука «Все буде добре» виконав учень Кагарлицької дитячої школи мистецтв Євген Дрозденко. Його батько нині захищає всіх нас у рядах 45-ї артилерійської бригади.
«Треба вірити, що настане час, коли наше життя наповниться щастям, спокоєм, теплом, хлібом і квітами, сподіваннями й радістю, працею і відпочинком – тим, що робить людське життя повноцінним. Щоб кожен із нас з гордістю міг сказати: «Я – громадянин України». Для цього сьогодні потрібно головне – впевненість у силах свого народу і власних, дружна робота і віра в її успіх, у майбутнє України», – зазначила на завершення заходу його ведуча Олена Петленко.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна