Вісник Кагарличчини — Понад 75% учнів громади навчаються дистанційно

image
24 Березня 2022, 02:48
Поділитися:

З 14 березня в школах Кагарлицької МТГ стартувало навчання. Проводиться воно дистанційно. За віртуальні парти в перші дні сіло понад 75% учнів. До них долучилися й діти, які проживають в Кагарлицькій громаді тимчасово, повідомляє Кагарлик.Сіті.

“З понеділка ми розпочали дистанційне навчання в школах Кагарлицької громади й на заняття в перший та другий день склали близько 75% від загальної кількості учнів. Їх у нас налічується 2781 дитина. За вимогами навчання можна розпочати при присутності від 50% учнів”, – розповіла Надія Омельченко, начальник відділу освіти Кагарлицької міськради.

Частина дітей, які прибули у Кагарлицьку громаду із зони бойових дій теж приступили до навчання. Їхні батьки написали заяви до відповідних навчальних закладів, тепер їхні діти теж навчаються дистанційно. Станом на 15 березня до навчання уже залучено близько 100 таких дітей.

Якщо діти, які прибули на Кагарличчину, проживають в селах, де немає шкіл, то старости проінформували їхніх батьків, до яких шкіл ходять діти із цих населених пунктів. Відповідно туди батьки й писали заяви. Наприклад, із Халчі батьки писали заяви керівникам Кагарлицьких шкіл №1 і №2.

Загалом же на Кагарличчину прибуло із зони бойових дій і проживають близько 1100 дітей. Частина проїжджають нашу громаду транзитом, спиняючись тут лише на день-два.

Стосовно присутності учительського складу, то Надія Омельченко повідомила, що за межі країни виїхало, за її даними, лише 2 вчительки.

Загалом процес дистанційного навчання вже відпрацьований в минулі періоди. Тож проблем із його проведенням в освітян немає.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна