Вісник Кагарличчини — Перемогу наближали, як могли

image
26 Вересня 2019, 12:42
Поділитися:

У понеділок, 23 вересня, у великій залі адмінприміщення РДА відбувся мітинг, присвячений Дню партизанської слави та 76-й річниці з дня початку форсування Дніпра під час Другої світової війни за участю голів сіл, керівників міста, підприємств, організацій і установ району, засобів масової інформації.
Про зародження партизанського руху, його розвиток і дії підпільних обкому та райкому партії на території Кагарличчини присутнім нагадала керівник районного історико-краєзнавчого музею Валентина Віценко.
Викладач районної Школи мистецтв Лейла Джабієва прочитала хвилюючу поезію «Давно це було» про трьох сестер-партизанок, які уособлювали в собі непереможну і нездоланну Україну.
Своїми спогадами про воєнне лихоліття, героїзм і мужність побратимів, масовість партизанського та підпільного рухів поділилася учасниця партизанського загону кагарличанка Зінаїда Василівна Перекотій.
У боротьбі з німецькими окупантами брала участь майже вся її сім’я, свідченням чому є 12 прізвищ Костенко на обеліску загиблим героям у міському парку.
Ветерану війни було вручено живі квіти. Їх же до меморіалу Слави в Кагарлицькому парку поклала делегація у складі голови організації ветеранів району Юрія Сідєльнікова, спеціаліста оргвідділу міської ради Аліни Онищенко, секретаря координаційного центру допомоги учасникам АТО району Катерини Стайловської, оператора комп’ютерного набору міської ради Олександра Прокопенка.
Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
– Нехай День партизанської слави передається із покоління в покоління і надалі, нехай зберігає в наших серцях такі людські цінності, як Батьківщина, честь, обов’язок і пам’ять, – зазначила ведуча заходу Олена Петленко.
У мітингу взяли участь голова районної ради Іван Семцов та керівник апарату райдержадміністрації Людмила Демиденко.
Крім того, делегація Кагарлицького району взяла участь в покладанні квітів на Букринському плацдармі в селі Балико-Щучинка.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна