Вісник Кагарличчини — Переміг черняхівський «Лідер»

image
13 Квітня 2023, 11:00
Поділитися:

15 лютого у закладах загальної середньої освіти Київщини стартували спортивні ігри серед дітей «Учнівська ліга “Здорова Україна”». Триватимуть вони по червень 2023 року. До Учнівської ліги долучилася і Кагарличчина.

7 квітня у Кагарлицькому ліцеї №3 відбулися змагання «Першої ліги». У них взяли участь 4 команди учнів 5-х класів: «Комета» (Кагарлицький ліцей №1), «Дружба» (Кагарлицький ліцей №3), «Хоробре серце» (Переселенський ліцей) та «Лідер» (Черняхівський ліцей).
Їх організатор – Комунальна установа Кагарлицької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». А у придбанні нагород посприяв відділ освіти Кагарлицької міськради.
«Загалом, ігри «Учнівська ліга “Здорова Україна”» складатимуться з чотирьох етапів – «Ліга дружніх», «Ліга сміливих», «Перша ліга» та «Вища ліга», – зазначила Оксана Шершень, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, – сьогодні проходить саме «Перша ліга».
Під час етапу «Ліга дружніх» ігри проходили у всіх навчальних закладах Кагарличчини між учнями 5-х класів. З переможців сформували команди, які взяли участь у зональних змаганнях «Ліги сміливих». А вже команди, які перемогли там, зустрілися в етапі «Перша ліга».
Тож сьогоднішні переможці представлятимуть Кагарлицьку міську територіальну громаду у «Вищій лізі» на районному рівні».
Учасників ігор привітали міський голова Олександр Панюта, начальник відділу освіти міськради Надія Омельченко та начальник відділу молоді та спорту Анастасія Іванюта. Олександр Панюта повідомив, що Кагарлицький ліцей №3 як приймаюча сторона отримає від громади подарунок – переносну колонку на акумуляторах, щоб озвучувати змагання, які проводитимуться за межами приміщення.
Перед іграми його учасникам влаштували танцювальний розігрів учениці ліцею №3 Юля Герасимова, Анастасія Нечипоренко та Ірина Кухаренко. Дівчата разом із ведучими дійства Дар’єю Кулик та Дарією Ситник також допомогли юним спортсменам заповнити паузу під час підрахунку балів після завершення змагань.
Команди-учасники «Першої ліги» змагалися у двох модулях на базі навчальної програми з фізкультури для учнів 5-х класів Нової Української школи. Перший модуль – дитяча легка атлетика – складався із стрибків на скакалці, човникового бігу та стрибків у довжину з місця. Другий модуль – рухливі ігри – із передачі палички та з ведення футбольного м’яча, а також із попадання в ціль тенісним м’ячем по баскетбольному щиту.
Усі команди прагнули перемоги, тож викладалися на повну. Разом із юними спортсменами переймалися результатами і їхні вчителі та мами, які теж були присутні в залі.
За результатами «Першої ліги», перемогу здобула команда Черняхівського ліцею «Лідер» – вона й поїде на районний етап. Це – яскравий приклад того, як назва команди відповідає її досягненням.
Срібними призерами стали учасники команди Кагарлицького ліцею №3 «Дружба».
Бронзу здобули команди Кагарлицького ліцею №1 «Комета» та Переселенського ліцею «Хоробре серце».
Грамоти та медалі учасникам етапу «Перша ліга» спортивних ігор «Учнівська ліга “Здорова Україна”» вручили Олександр Панюта та Надія Омельченко.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна