Вісник Кагарличчини — Переглянуто бюджет

image
11 Вересня 2020, 11:12
Поділитися:

Третього вересня відбулася п’ятдесят сьома сесія Кагарлицької районної ради VІІ скликання. Вів засідання голова райради Іван Семцов.

На початку засідання депутати підтримали запит депутата Івана Лисого стосовно звернення до Президента, голови Уряду та голови парламенту України про недопущення змін у мовному законодавстві. Також відхилили інше звернення цього ж депутата стосовно прийняття рішення про обов’язковість виконання в школах району перед початком занять Гімну України. Відмова мотивована тим, що така обов’язковість вже визначена на законодавчому загальнодержавному рівні. Також не підтримано звернення депутата Івана Лисого про звіт заступника голови районної ради.

Депутати внесли зміни до рішення сесії районної ради VІІ скликання від 19.12.2019 року № 416-50(І)-VІІ “Про районний бюджет Кагарлицького району на 2020 рік»; заслухали інформацію керівника Кагарлицької місцевої прокуратури про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території району; підтримали створення Комунальної установи Кагарлицької райради «Кагарлицький районний центр професійного розвитку педагогічних працівників». Також затвердили Програму підтримки КНП КРР «Кагарлицька центральна районна лікарня» на 2020-2021 роки; перелік платних послуг по медичних оглядах та лабораторних обстеженнях, що надаються КНП КРР «Кагарлицька центральна районна лікарня»; переліки майна першого та другого типу об’єктів спільної комунальної власності територіальних громад Кагарлицького району. Прийняли рішення стосовно управління об’єктами майна спільної власності територіальних громад Кагарлицького району.

Доповідаючи по першому питанню, начальник управління фінансів РДА Наталія Перевера повідомила, що дохідну частину загального фонду районного бюджету пропонується збільшити на 1951464 грн, а видаткову частину – на 1427900 грн. Доходи райбюджету визначити у сумі 183873469 грн. Видатки – у сумі 188246837 грн. Також затвердити розподіл витрат місцевого бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 5182232 грн.

Інформуючи депутатів про роботу Кагарлицької місцевої прокуратури у першому півріччі, її керівник Ярослав Яцишин повідомив, що до органів місцевого самоврядування та районних органів державної влади упродовж 6 місяців прокуратурою скеровано 18 інформацій про стан законності і правопорядку. Розглянуто 107 звернень громадян, із яких 80 стосувались питань досудового розслідування кримінальних проваджень. Прокурорами здійснювався нагляд за станом досудового розслідування у 335 кримінальних справах. Надано 122 письмові вказівки слідчим щодо проведення окремих слідчих дій у кримінальних провадженнях. За результатами розгляду в суді прокурори взяли участь у 118 судових засіданнях у кримінальних провадженнях тощо.
За всіма розглянутими питаннями прийнято відповідні рішення.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна