Вісник Кагарличчини — Пам’ять про Чорнобиль жива

image
13 Травня 2024, 20:22
Поділитися:

26 квітня у Кагарлику відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті Чорнобильської трагедії.

У міському парку, біля пам’ятника, зведеного на честь подвигу тих, хто ціною власного життя стримав натиск атомної катастрофи, відбулися урочистості, участь в яких взяли ліквідатори аварії на ЧАЕС, міський голова Олександр Панюта, його заступник Любов Коваль, працівники установ, закладів та організацій Кагарлицької громади.

У своїй промові Олександр Панюта згадав трагічні події 38-річної давнини, коли мужні та самовіддані люди стали на шляху жахливої катастрофи, рятуючи світ від незворотних наслідків.

«Сьогодні ми схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто ціною власного життя та здоров’я здолав жахливу катастрофу», – зазначив міський голова.

Він наголосив, що подвиг ліквідаторів Чорнобиля назавжди вписаний в історію України, а їхня самовідданість та мужність слугують прикладом для наслідування.

Олександр Панюта також подякував воїнам ЗСУ, які ціною власного життя захищають Україну.

По цьому Олександр Панюта та Любов Коваль вручили подяки Кагарлицької міської територіальної громади учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС: Віктору Заїці, Катерині Шагіній, Наталії Хамаздір, Миколі Тузенку, Василю Манчураку, Валерію Семененку, Йосипу Ігнатовичу, Григорію Борисову, Олександру Мацібурі, Ользі Губенко, Юрію Гордієнку та Григорію Коробенку.

Кожне слово ведучої заходу Анастасії Мацібури було пронизане вдячністю та безмежною шаною до героїв Чорнобиля. В них звучали мотиви про самовідданість та героїзм ліквідаторів, про їхню мужність та незламну волю.

А в проникливих піснях ансамблю «Зорецвіт» лунали біль та туга за загиблими героями, які ціною власного життя врятували світ від жахливої трагедії.

Завершився захід заупокійною літією, яку звершив протоієрей ПЦУ Юрій Литвин.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна