Вісник Кагарличчини — Оновлення в Буртах

image
21 Серпня 2021, 04:30
Поділитися:

У Кагарлицькій міській територіальній громаді велика увага приділяється поліпшенню матеріальної бази закладів соціальної сфери в сільських населених пунктах, зокрема ремонтам приміщень установ медицини, культури, освіти. Створюються належні умови і для медпрацівників та пацієнтів Буртівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У цьому закладі встановлено двері за відповідними стандартами, облаштовано згідно з потребами пацієнтів із обмеженими можливостями туалетну кімнату (кошти на облицювання її стін плиткою виділило ТОВ «ВІКТОРІЯ-АГРО», яке очолює Володимир Сінченко); ще коштом сільського бюджету споруджено пандус. Для забезпечення функціонування туалету було відновлено систему каналізації, яка не діяла протягом десятиліть. Допомогу в її прочищенні надало комунальне підприємство Кагарлицької міської ради «Житлово-експлуатаційна організація» (директор – Владислав Зеленько). У новій туалетній кімнаті нині є і гаряча вода: встановлено зручний кран-водонагрівач. У забезпеченні гарячого водопостачання в амбулаторії, а також у придбанні водоочисного фільтра, як розповів нам староста села Олександр Драган, посприяли місцеві фермери Володимир Босенко та Петро Бездітний.
І ось останнім часом тут оновлено вхідну частину відповідно до вимог Національної служби здоров’я України щодо приміщень таких закладів: перероблено сходи, облаштовано зручні перила. Матеріали для ремонту придбано за кошти бюджету нашої громади, а спонсорську допомогу для виконання ремонтних робіт надали директор ТОВ «Успіх» Олексій Гудзій і підприємець Марина Олійник.
Але це ще не все про оновлення в Буртах. Наталія Побочій у соцмережах пише: «Завершилося виготовлення та встановлення вкриття над східцями при вході в приміщення краєзнавчого музею. Здавалось би, на перший погляд, все так просто, але цей обсяг робіт виявився не таким уже й простим. Один день потрачено на виготовлення самого каркасу, на другий день проводилось його встановлення та завершення допоміжних зварювань. День третій – фарбування, наступного дня – непросте саме вкриття профілем. Висловлюю щирі слова подяки голові Кагарлицької міської територіальної громади Панюті О.О. за виділення коштів для придбання необхідних матеріалів, керівнику КП КМР «Міськрембудсервіс» Стеценку М.І. за сприяння у проведенні зварювальних робіт, а їх проводив чудовий майстер-зварювальник Пащенко С.П., старості села Драгану О.В. за підтримку в проведенні всіх робіт, моїй родині – чоловікові Побочію В.М. та дітям, а також незмінному помічнику Чорномазу А.М. Дякую усім вам, щиро й від душі! На черзі ще кілька важливих робіт – закриття замурованих вікон під експозиції та заміна світильників, багато з яких уже вийшли з ладу, тож у деяких оглядових залах напівтінь. Але ж, самі розумієте, для цього потрібні чималі фінансові затрати, та й фізичні також. Радію, що знаходжу підтримку серед небайдужих до долі музею людей. Ремонтні роботи продовжуються, тож, якщо ви бажаєте долучитись, – чекаю і завжди рада навіть найменшій допомозі!!!»
Як бачимо, спільні зусилля влади і громади дають результат. Але в основі всіх цих добрих зрушень – не тільки сприяння влади, а й ініціатива на місцях, яка мобілізує всіх на допомогу. У Буртах до ініціатора приємних перетворень у цьому селі старости Олександра Драгана долучається й педагог Наталія Побочій; багато тут охочих особисто взяти участь у корисних справах. І це не може не радувати.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна