Вісник Кагарличчини — На Кагарличчині вшанують загиблих героїв-захисників

image
26 Жовтня 2023, 18:24
Поділитися:

Кагарличчина низько схиляє голови перед героями, що поклали своє життя, відбиваючи рашистську навалу на Україну. Щоб вшанувати полеглих воїнів-земляків, в Кагарлику облаштують спочатку Алею Слави Героїв, а згодом – Меморіал Слави Героїв.

Спочатку Алею Слави, а згодом – Меморіал

12 жовтня під час сесії Кагарлицької міської ради депутати прийняли рішення про розташування Алеї Слави Героїв, які загинули під час російсько-української війни, біля головної адмінбудівлі міської ради на місці існуючих стендів.
З огляду на це, 19 жовтня відбулося засідання робочої групи з питань облаштування в Кагарлику Алеї Слави Героїв, де й обговорили власне подальші кроки з облаштування Меморіалу Слави Героїв – оголошення конкурсу на його графічний проєкт. Оскільки Меморіал планується зробити монументальним, що займе чимало часу, то під час дискусії й було запропоновано спочатку облаштувати Алею Слави Героїв. Паралельно ж продовжувати роботу над Меморіалом.
23 жовтня на позачерговому засіданні виконавчого комітету було вирішено розмістити Алею Слави Героїв у сквері біля пам’ятника Героям Небесної Сотні.
Того ж дня робоча група продовжила свою діяльність. Її учасники, з урахуванням досвіду сусідніх громад, конкретизували доручення музейникам спільно з організацією «Рада ветеранів Кагарлицької громади» підготувати  інформаційні та фотоматеріали для облаштування Алеї Слави Героїв, оглянули місце її розташування та визначили обсяги робіт.

Оголошено конкурс графічних проєктів Меморіалу Слави Героїв

Також 23 жовтня на засіданні виконкому затверджено умови конкурсу на найкращий графічний проєкт Меморіалу Слави Героїв біля головної адмінбудівлі Кагарлицької міської ради, та, власне, оголошено конкурс.

Оголошення

Оголошується відкритий конкурс Кагарлицької міської ради на найкращий графічний проєкт елементів Меморіалу Слави Героїв, який буде розміщений біля адміністративного будинку за адресою: площа Незалежності, 1.
До участі у відкритому конкурсі запрошуються фахівці та авторські колективи з конкурсними проєктами, які відповідають таким умовам.

Мета: увічнення пам’яті загиблих (померлих) захисників України жителів Кагарлицької міської територіальної громади, захоронених на території громади, жителів інших громад, які віддали своє життя у боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність нашої країни з 2014 року (АТО/ООС), російсько–українській війні з 24 лютого 2022 року; розкриття у повному обсязі суті трагедії та доступність широкому колу людей.

Завдання конкурсу: розробка графічного проєкту елементів Меморіалу Слави Героїв (далі – Меморіал) та встановлення їх на території перед адміністративною будівлею за адресою: площа Незалежності, 1;
врахування соціальної та історичної важливості Меморіалу та її функціональність.

Графічним проєктом необхідно передбачити: раціональне використання земельної ділянки, виділеної для Меморіалу;
проведення комплексного благоустрою території;
об’ємно-просторове і архітектурно-планувальне рішення, врахувавши масштаби і характер інформації, викладеної у експонатах;
виразне образне вирішення експонатів відповідно до ідеї й змісту, їх інформаційна доступність;
матеріали, з яких виготовлятимуться елементи експозиції.

Ескізи проєктів необхідно представити у вигляді малюнка або графічного макета з візуалізацією в електронному вигляді у форматі PNG, JPEG, TIFF тощо, мінімальною роздільною здатністю 600Х600 dpi з текстовим описом концепції та назвою роботи.

Вимоги до проєкту: врахування архітектурних, естетичних та функціональних аспектів. ескіз повинен бути оригінальним та відповідати ідеї Меморіалу.

Критерії оцінки:оригінальність, естетична привабливість, технічна реалізованість і збереження історичного контексту; використання фотоматеріалів та зображень не має порушувати авторські права сторонніх осіб.

Графічні матеріали подаються протягом 2-х місяців з дня оголошення конкурсу до Кагарлицької міської ради за адресою: вул. Героїв Небесної Сотні, 1, кабінет №12.

За довідками звертатись у відділ культури Кагарлицької міської ради за тел.: (04573) 5-15-50.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна