Вісник Кагарличчини — Літні октави Бориса Родини

image
22 Червня 2023, 11:43
Поділитися:

Октави літа виграють посмішками дітлахів і гамором спортмайданчиків, черешневими гронами і пишнотою троянд. А от «Октава» – на канікулах!

На студії «Октава» Центру дитячої та юнацької творчості дівчатка й хлопчики опановують спів і гру на гітарі, а вчить їх вокально-музичним премудростям Борис Родина. Завершальним акордом навчального року став концерт, з яким виступили вихованці Бориса Миколайовича перед батьками. Впоратися з неймовірним хвилюванням маленьким артистам (деякі – дошкільнята!) допомогло тепле слово і підтримка наставника.

Співали пісень про маму та Україну, ліричних і патріотичних, а закличні «Всипте, хлопці, москалям!» та «Ой у лузі червона калина» супроводжувалися палкими оплесками публіки, гітарні акорди надавали дійству особливого забарвлення. А публіка – батьки, бабусі, дідусі – добре знала, яким був минулий навчальний рік з повітряними тривогами і спілкуванням онлайн, вимкненням світла і… надіями.

Скільки дітлахів пройшли через «Октаву» за майже 30 років, Борис Родина й сам не скаже. Але назавжди в душі й серці вихованці, які пов’язали свою долю з музикою, мистецтвом. Тепло згадує наставник Яну Терещенко, Наталю Гордієнко, Тетяну Шаравару, Сашу Нікіфорову, Нелю Цапенко, Вікторію Батуревич, пишається тими, хто працює в нашому місті сьогодні, а це – Лілія Сушко (Литвин), Яна Герасименко, Олег Волошин, Володимир Копильний. І серед нинішніх студійців «Октави», можливо, підростають таланти, які не тільки не посоромлять наставника, а й додадуть мистецької слави Кагарлицькому краю.

У творчому доробку Бориса Родини – не одна сотня пісень найрізноманітнішої тематики, композитор поклав на музику немало віршів земляків. Особливо плідним є його творчий тандем з поетесою Надією Предченко. Ось і нещодавно світ побачили «Мелодії двох сердець» – чергова збірка пісень Бориса Миколайовича і Надії Миколаївни.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна