Вісник Кагарличчини — Киснева станція для лікарні

image
14 Червня 2022, 16:38
Поділитися:

Кисневу станцію MAS-OXY-30 встановили на спеціально облаштованому майданчику Кагарлицької лікарні 27 травня, а вже у липні вона повинна запрацювати на повну потужність.

27 травня на території Кагарлицької багатопрофільної лікарні на спеціально облаштованому майданчику було встановлено нову кисневу станцію, яка вже у липні має запрацювати на повну потужність.

Станцію встановлювали під контролем заступника Кагарлицького міського голови Ігоря Будюка та, звичайно ж, директора лікарні Марії Недолько.

– В теперішній час кисень, як медичний засіб, досить широко використовується в лікарнях, – зазначила Марія Недолько. – Повітряна суміш з підвищеною концентрацією кисню потрібна пацієнтам в ситуаціях, коли уражена частина легень. Або у разі коли людина не може дихати самостійно. Відтепер завдяки цій станції ми станемо незалежними від зовнішніх поставок кисню.

За словами Марії Недолько, перевага станції в тому, що вона повністю автономна і виробляє кисень з навколишнього повітря. Станція буде працювати таким чином: є компресори і адсорбер, який забирає гази з повітряної суміші і у спеціальний резервуар виділяється кисень. Далі він стискається і через кисневу магістраль, до якої під’єднана станція подається до будівлі, в якій лікуються пацієнти.

Представник компанії-виробника Владислав Пермінов доповнив, що потужність кисневої станції – 30 кубічних метрів на годину, що, за підрахунками, вистачить для майже 100 пацієнтів.

– Загалом наше підприємство «MAS Sysems» вже понад 20 років займається виробництвом промислового холодильного обладнання, генераторів кисню, азоту, а також кисневих і азотних станцій, – пояснив Владислав Пермінов. – Ми маємо повний виробничий цикл, власну монтажну й сервісну служби, усі комплектуючі – імпортні. Гарантія на кисневу станцію – 4 роки.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна