Вісник Кагарличчини — «Коло щасливих» надає допомогу жінкам Кагарличчини

image
15 Червня 2023, 09:51
Поділитися:

7 червня у Кагарлик завітали працівники безпечного простору для жінок і дівчат «Коло щасливих» з м.Обухова. Це перший візит безпечного простору для жінок і дівчат до Кагарлика. Місяць тому в Обухові команда проєкту не тільки облаштувала приміщення, а й розпочала активну роботу з громадами Обухівського району.

Як нам повідомила фахівчиня з мобілізації громади «Коло щасливих» Катерина Меркулова-Попа, фахівці проєкту пропонують жінкам, які цього потребують, перш за все, юридичні та психологічні консультації. Окрім цього, для діток проводять пізнавально-розважальні за­ходи, заняття з англійської мови.

– Жінки-ВПО часто опиняються у складному психологічному стані, – наголосила Катерина, – і, як правило, їм важко адаптуватися до життя на новому місці. Під час наших зустрічей ми намагаємося надати їм не лише професійну юридичну чи психологічну допомогу, а й просто дружню підтримку, можливість виговоритися. Будь-яка послуга у «Колі щасливих» надається за принципом «рівний-рівному».

Катерина Меркулова-Попа запевнила, що 7 червня у Кагарлику – лише перша зустріч, свого роду презентація роботи проєкту «Коло щасливих». Так, того дня пройшов майстер-клас із виготовлення смачних млинців, проведено лекцію на тему взаємин між жінками та чоловіками, організовано низку розваг для дітей. Захід відбувся за сприяння служби у справах дітей та сім’ї Кагарлицької міської ради.

Якщо буде у цьому потреба, то фахівці готові регулярно надавати транспорт для жінок Кагарличчини, аби ті мали змогу відвідувати заняття безпечного простору в Обухові у зручний для них час. Адже «Коло щасливих» пропонує жінкам та дівчатам майстер-класи, тренінги та спортивні заходи, різноманітні консультації, допомогу та підтримку. І просто – приємне товариство.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна