Вісник Кагарличчини — Книга, що зцілює душу

image
28 Лютого 2020, 18:17
Поділитися:

У слобідській бібліотеці 13 лютого відбулася літературна зустріч та обговорення книги Мирослава Дочинця «Вічник. Сповідь на перевалі духу». Твір справив на читачів книгозбірні настільки незабутнє враження, що вони воліли зустрітися, аби поділитися своїми думками та враженнями від прочитаного.
То що ж це за книга, яка закохала у себе слобідчан? Роман «Вічник» у 2011 році був висунутий на здобуття Національної премії ім. Т. Г. Шевченка та отримав схвальні відгуки в українській письменницькій спільноті. Герой книги – старець Андрій Ворон, який багато чого пережив і бачив. На небосхилі життя він ділиться мудрістю з прийдешніми поколіннями. Не повчає, а просто оповідає історію своєї долі й поневірянь, а заразом дає настанови, як жити у злагоді із собою, не впадати у відчай, ділиться порадами, замовляннями, рецептами народної медицини для зцілення тіла та душі. Кожне слово роману просякнуте Любов’ю до природи, людей, України…
Читацьке коло дійшло спільної думки, що «Вічник. Сповідь на перевалі духу» – філософський роман, написаний простою мовою для людини, яка заблукала та хоче відшукати істину буття. Якщо ж і вас зацікавила дана книга, то завітайте до слобідської книгозбірні, де бібліотекар Надія Буряк залюбки запропонує для прочитання цю книгу, а ще порадить безліч цікавих літературних новинок.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна