Вісник Кагарличчини — Хворого на сказ кота виявили у Ржищеві

image
26 Травня 2022, 10:34
Поділитися:

У Ржищеві виявили хворого на сказ домашнього кота. Є загроза для його господаря. З 19 травня на території Ржищева, ряду сіл Ржищівської та Кагарлицької міських територіальних громад уведено карантинні обмеження, повідомляє Кагарлик.Сіті.

Тварина, що захворіла, не була агресивною, але мала характерні ознаки сказу – слинотечу. Коли господар віз тварину до ветеринара, то слина потрапила на рани на його руках. Таким чином, створилася загроза для людини.

За даними Кагарлицького відділу Держпродспоживслужби, звіт про результати дослідження патологічного матеріалу взятого від тварини, у Центральній випробувальній державній лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києві підтвердив хворобу.

Тож рішенням Державної надзвичайно протиепізоотичної комісії при Ржищівській міській раді із 19 травня м. Ржищів з прилеглими територіями, пасовищами, польовими, лісовими масивами та мисливськими угіддями визнано неблагополучними зі сказу кота. У Ржищеві та в радіусі 10 км навколо Ржищева введено карантинні обмеження.

Територія, на якій введено обмеження охоплює села Ржищівської МТГ: Балико-Щучинку, Уляники, Яблунівку, Великі Пріцьки, Панікарчу, Кузьминці, Гребені, Юшки. А ще – мисливські угіддя ТОВ «Оксамит сервіс» та ТОВ «Трипільський мисливець».

Також під карантинні обмеження підпадають села Зікрачі, Воронівка та Демівщина Кагарлицької МТГ.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна