Вісник Кагарличчини — Хліборобська весна на Кагарличчині

image
20 Квітня 2021, 11:18
Поділитися:

На Кагарличчині у розпалі весняні польові роботи. Аграрії громади, завершивши підживлення озимих, посів ранніх зернових та бобових, приступили до посіву технічних культур.
Про стан із весняно-польовими роботами у Кагарлицькій громаді ми попросили розповісти заступника міського голови Івана Семцова.

– В першу чергу зазначу, що після проведення адміністративно-територіальної реформи у Кагарлицькій міській територіальній громаді залишилося 43300 гектарів ріллі.
Озимі зернові культури займають площу в 6683 гектари. Найбільше відведено під озиму пшеницю – 6363 гектари. Під озимим ячменем – 185 гектарів ріллі. А жито висіяне на 135 гектарах.
Посіви озимого ріпаку займають 950 гектарів.
Цьогорічна зима була досить м’якою та сприятливою для озимих культур. Тож практично усі вони нині перебувають у доброму та дуже доброму стані.
Як буде далі – залежатиме від погодних умов. Аграрії ж з свого боку роблять все, щоб отримати високі врожаї.
Фактично (станом на 14 квітня) 95% посівів підживлено. Багато господарств внесли рідкі добрива, рідкий аміак. Під ярину проведено затримання вологи на 36 тисячах гектарів – тобто на всій відведеній площі.
Стосовно ярих культур, то ячмінь вже висіяно на площі 450 гектарів, горох – на 200 гектарах, яра пшениця – на 36 гектарах.
Фермерське господарство “Широкоступ” посіяло цукровий буряк на площі 75 гектарів, ще 10 гектарів ця культура займає у ФГ “Расавське”.
ПСП “Переселенське-К” та ФГ “Широкоступ” приступили до сівби соняшнику. Загалом аграрії Кагарличчини планують висіяти його на площі 13300 гектарів.
Під сою відведено 2800 гектарів ріллі.
А от кукурудза займе понад 17000 гектарів. Під цю культуру багато господарств вносять аміачну воду і безводний аміак. До прикладу, ФГ “Дар” і ПСП “Переселенське-К” це вже зробили.
Хоча польові роботи тривають, все ж можу назвати господарства, які ведуть в цьому перед. Це ФГ “Широкоступ”, СК “Агробізнес”, ПСП “Переселенське-К”, ФГ “Дар”. Втім, добрі темпи показують й інші сільгоспвиробники.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна